Lage Zwaluwe straks de enige dorpskern in Drimmelen zonder gemeenschapshuis?

Wel op de agenda, niet op de agenda, nu toch maar wel donderdagavond op de agenda van de gemeenteraadsvergadering. Het lijkt erop dat de politiek snel nog vóór de gemeenteraadsverkiezingen in maart, de perikelen rond Den Domp in Lage Zwaluwe er wil doordrukken.

Al een keer door de rechter teruggefloten omdat het geboden bedrag om de huidige huurders uit Den Domp te krijgen te laag was, biedt de gemeente nu € 180.000 euro om de weg vrij te maken voor een commerciële partij. Als de raad donderdag instemt met dit bedrag, is Den Domp geen gemeenschapshuis meer en daarmee wordt Lage Zwaluwe de eerste kern zonder deze voorziening.

In dat voorstel staat een bedrag van € 175.000 waarvoor het gebouw van de hand mag en dat terwijl alleen het kavel al een bouwgrondprijs heeft met een waarde heeft van minimaal € 800.000.

Dat de derde kern qua grootte in de gemeente geen zwembad heeft, is mee te leven maar zonder gemeenschapshuis? Ook zonder sportzaal sinds enkele jaren want de sportzaal die er is, is eigendom van een woningbouwstichting en is dus geen gemeentelijke sporthal.

Je zou toch denken dat zelfs Madese of Terheijdense politici zich hierover kritisch zullen buigen want de Zwaluwse politici laten weinig tegengeluid horen. Donderdagavond staat het punt op de agenda van de gemeenteraadsvergadering, aanvang 19.30 uur.