Wagenbergse band Prime en zanger Marcel de Zwart (Van Brenghe) verzorgen zaterdagavond en zondagmiddag een bijzonder Queen-concert

Dirigent Jan van den Brandt van Muziekcollectief Engelen, opperde al eerder het idee voor een concert als eerbetoon aan de legendarische popband Queen. Niet eenvoudig voor de 45 muzikanten in zijn orkest en niet eenvoudig om gastmuzikanten en vocalisten te vinden.

Van den Brandt, bekend van grote muziekevenementen in Breda zoals Feel the Music en James Bond, benaderde de Wagenbergse formatie Prime waar hij al eerder mee samenwerkte. Deze rockcoverband met zangeres Angela Meesen, was al bezig met werk van Queen in het repertoire en zei volmondig ja op het verzoek.

Prime is geen onbekende in de regio door optredens zoals op Paaspop Den Hout en op vele andere podia. Zangers Angela Meesen is een van de grote krachten binnen Prime en weet met haar geweldige stem klassieke rocksongs te brengen op een manier die publiek 'inpakt'.

Echter, een Queen-concert heeft natuurlijk een mannelijke – Freddy – vocal nodig en die werd gevonden in de persoon van Marcel de Zwart. Deze zanger, bekend van de band Van Brenghe, zegde meteen toe en de repetities met Muziekcollectief Engelen, Prime en Marcel zijn op het punt van de generale.

Komende zaterdag en zondag worden de shows met als thema Queen, we will rock you, verzorgt in de Pannehoef in Oosterhout. Op zaterdagavond is dat om 20.00 uur, op zondag om 14.00 uur. De zaal is een uur eerder open en de kaartjes kosten in de voorverkoop € 15,- en aan de deur € 17,50.

Ze zijn te koop bij The Pub in Oosterhout, Pub and Churchills in Made, Bij Bas in Wagenberg en de Amerhal in Made.