Leerlingen van De Lage Weide planten tamme kastanjeboom aan de Koekoekweg

In het kader van de Nationale Boomfeestdag (voorheen Boomplantdag) hebben de leerlingen van basisschool De Lage Weide een tamme kastanjeboom geplant, samen met wethouder Jan-Willem Stoop, burgemeester Gert de Kok en leden van het St. Ambrosiusgilde, aan de Koekoekweg in Made.

Jan-Willem Stoop mocht de opening verzorgen, waarin hij de leerlingen een stukje boomkunde vertelde. In de gemeente Drimmelen staan ongeveer 18.000 bomen, van allerlei verschillende soorten. De reden daarvoor is dat verschillende soorten bomen ook verschillende bloeiperioden hebben en dit dus altijd nuttig is voor de bijen, vogels en biodiversiteit. De kastanjeboom van vanmorgen werden dan ook geplaatst op het terrein naast de bijenstal. Sjaak van Schie nodigde de leerlingen namens het St. Ambrosiusgilde van harte uit om vanaf volgende week op zaterdagochtend eens langs te komen om te kijken naar de bijen en te leren over het algehele nut van bijen. 

Na de voorlichting, werd de kastanje onder toeziend oog van Huub, vakkundig in de grond gezet en met de hand ingegraven. Behalve de kastanjeboom lag er ook nog wat bosplantsoen voor de leerlingen klaar die ook geplant moesten worden. Dat hard werken loont, ondervonden de kinderen toen zij niet alleen een appel, maar ook ieder een eigen vlinderstruik mee naar huis mochten nemen. 

Beelden bij dit artikel