Leo Vermeulen uit Terheijden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Zondagmiddag mocht Leo Vermeulen, 70 jaar, uit Terheijden een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Gert de Kok. Dit gebeurde tijdens de opening van de nieuwe zaal De Abt in de Sint Antonius Abtkerk in Terheijden. Leo is al sinds 2009 beheerder van de kerk en maakt sinds 2012 deel uit van het bestuur van de stichting Behoud Antonius Abt Terheijden. 

Leo is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. KijkopDrimmelen feliciteert hem van harte met het ontvangen van deze waardering. 

Activiteiten volgens het gemeentelijk bericht:

1995 – 2012 bestuurslid en secretaris (1997 – 2012) van de Heemkundekring De Vlasselt te Terheijden. Betrokkene organiseerde diverse activiteiten en uitstapjes en onderhield de correspondentie met de zusterverenigingen. Daarnaast leverde hij een bijdrage aan o.a. de boeken ‘Carnaval en Duivensport in Terheijden’ en ‘Back to the Sixties’ . Tevens liet hij twee informatiestenen maken voor op zowel de voorgevel van Raadhuisstraat 91-93 voor kunstschilder P. van Schendel als voor de kapel aan de Poolsedreef voor de hier in 1944 gesneuvelde geallieerde soldaten.

1999 – 2015 lid van de monumentencommissie van de gemeente Drimmelen.

2009 – 2012 voorzitter van de projectgroep Herleving Turfgeschiedenis West-Brabant. Deze projectgroep had als doel het ontwikkelen en uitvoeren van de tentoonstelling genaamd ‘Turf’, het bruine goud van West-Brabant’, het ontwikkelen van een fietsroute langs turfrelicten en het ontwikkelen van een website.

2009 – heden beheerder van Antonius Abt Kerk te Terheijden, onderdeel van de Vijf Heiligen Parochie. Tevens is hij contactpersoon van de Werkgroep Onderhoud Kerk.

2012 – heden bestuurslid van Stichting Behoud Antonius Abt te Terheijden. Betrokkene is medeorganisator van diverse activiteiten die tot doel hebben om het Abt te behouden. Daarnaast is hij lid van de werkgroep ‘Afscheiding’, die zich inzet voor een afscheidingswand in het gebouw, zodat er een kleine kerk en een multifunctionele ruimte ontstaat.

2016 bouwkundig adviseur van Stichting Molen de Arend te Terheijden. Betrokkene was als bouwkundig adviseur verantwoordelijk voor het optuigen van een realistisch restauratieplan.

Beelden bij dit artikel