Lieke Schuitmaker wederom voorgedragen ter vervanging van John van Oosterhout

Wegens gezondheidsproblemen moest wethouder John van Oosterhout tijdelijk een stap terug doen en werd 16 weken geleden Lieke Schuitmaker uit Hooge Zwaluwe voorgedragen als tijdelijk wethouder van de gemeente Drimmelen. Deze termijn loopt inmiddels ten einde, echter staat Van Oosterhout nog onder controle van een arts en kan hij het wethouderschap nog niet op zich nemen, zo laat de gemeente in een persbericht weten. Lieke is wederom voorgedragen als vervangend wethouder.

Lieke, die op plaats 9 van VVD Drimmelen stond bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen, werkte in Brussel bij de Europese Commissie. Daar heeft ze tijdelijk verlof genomen om in Drimmelen aan het werk te gaan. Lieke zei daar 16 weken geleden over: "Een prettige bijkomstigheid, ik hoef niet met de auto te reizen maar kan nu op de fiets naar mijn werk. Ik zat al gauw zo'n vier uur per dag in de auto. Oh, en ik kan elke dag mijn kinderen naar school brengen."

Lieke Schuitmaker is ook geen onbekende in Hooge Zwaluwe waar ze met partner Bas en haar kinderen Flip en Minoes woont. Een geweldig dorp om te wonen zo verklaart ze. Actief in Hooge Zwaluwe is ze o.a. als vrijwilliger bij Molen Zeldenrust waarvoor ze de pr verzorgt.

De gemeenteraad zal morgenavond, 28 februari, tijdens de raadsvergadering beslissen over de verlenging.