Madese Hockey Club scoort met Champions Corona Trophy

De Madese Hockey Club sloot vandaag een toch wel apart hockeyseizoen op een zeer succesvolle manier af. De jeugdleden en hun ouders, opa’s en oma’s waren vandaag verdeeld over de ochtend en begin middag aanwezig op en rondom het hockeyveld voor de laatste speelrondes én de prijsuitreikingen van de Champions Corona Trophy editie 2, een onderlinge competitie die is opgezet om de coronaperiode als club door te komen.

En zo ging het. De eerste editie van het toernooi werd zodanig goed ontvangen, dat door het bestuur werd besloten het nog een tweede keer te organiseren. “In het begin toen we weer op de club mochten spelen, speelden we met de bestaande teams tegen elkaar. Dat bleek toch een beetje saai, vanwege het verschil in niveau was het van tevoren toch al wel bekend welk team zou winnen. Dat haalde de fun er wel af. Toen hebben we deze corona-competitie opgezet, waarbij we jeugdleden van alle jaarlagen, jongens en meiden, door elkaar hebben gehusseld. Het samenzijn binnen de vereniging kreeg daardoor een hele nieuwe dimensie, leden die elkaar normaal nooit tegenkwamen, speelden ineens samen in één team. Je voelde daardoor echt dat we een nog hechtere vereniging zijn geworden”, vertelt Maarten Snelders, bestuurslid Technische Commissie.


De teams mochten voor de gelegenheid corona-gerelateerde namen verzinnen, om de competitie een extra humoristische draai te geven en speelden de wedstrijden 7 tegen 7 op half veld. Bij de jongste jeugd, de E’tjes en de F’jes, was het team ‘De Mondkapjes’ het team dat de andere teams achter zich liet en eerste werd in die categorie. Bij de mix tussen de C’tjes en de D’tjes was het ‘De Ellebogen’ die in hun categorie het beste team was. Bij de mix tussen de B’tjes en C’tjes mocht ‘De Lockdown Party’ de winst toe-eigenen en als laatste, jeugd A, ging de eer en het gebak naar het team ‘De Fieldlabs’, die als team wel voor de foto wilden poseren. “Een zeer succesvolle competitie, dat mag je er gerust bijschrijven!”, aldus voorzitter Xander de Graaff. Bij deze!

Beelden bij dit artikel