Zondagavondcolumn van Jan: En de SAMEN Drimmelen Kokarde gaat naar Steffi uit Made

Iedere zondagavond verzorgt voormalig nieuwscorrespondent Jan van Vliet een column over actuele en lokale onderwerpen. Deze week: En de SAMEN Drimmelen Kokarde gaat naar Steffi uit Made.

Afgelopen week kwam ik een artikel tegen van, of beter gezegd over, de twintigjarige Steffi van Dongen uit Made. Ik vond de strekking treffend zogezegd. Want wat doet deze twintigjarige? Zwerfvuil opruimen tijdens de vele wandelingen die zij maakt. Vuil en vuilnis opruimen, dat door onverlaten die te beroerd zijn om hun eigen rommel mee te nemen of op te ruimen. Rommel achtergelaten in de vrije wereld. In de vrije natuur stiekem en brutaalweg weg gemieterd zoals blikjes, plastic flesjes, papier en dus veels te veel om op te noemen. Steffi ergerde zich kennelijk groen en geel aan die achtergelaten rotzooi tot zij op een dag besloot de door anderen achtergelaten troep op te ruimen, in een plastic zak te stoppen en te droppen bij de welwillende gemeentelijke milieudienst. Dat opruimen geeft Steffi een goed gevoel en niet alleen dat zij dagelijks tijdens haar wandelingen in de gezonde buitenlucht is, maar ook dat zij een bijdrage levert aan het schoonhouden van de vele geliefde plaatsen in de vrije voor iedereen toegankelijke natuur.

Onder het motto: ‘alleen kan ik een beetje, samen meer en met zijn allen alles’ heeft zij zelfs een facebookgroep opgericht die te vinden is via https://bit.ly/3wcA3AA Wie durft? Deze twintigjarige noemt haar werk ‘stoer’. Nou deze columnschrijver vindt dit meer dan stoer. Steffi hoort in het bekende zonnetje te worden gezet en veel meer dan dat. Steffi verdient een onderscheiding wat mij betreft. Neen geen bronzen chocoladekleurige bever, daar zijn er al zo veel van weggegeven. Ook geen lintje van onze hoogheid waar er volgens mijn inschatting al honderdduizenden van zijn gegund. Neen Steffi verdient iets unieks. Een collectorsitem durf ik bijna te zeggen. Een onderscheiding waar er slecht één van gemaakt is. Uniek dus. Even uniek als de actie door Steffi. Ja en dan wil deze twintigjarige Steffi, en de lezer van deze column ook, natuurlijk weten welke onderscheiding haar ten deel valt. Onder luid gejuich en tromgeroffel wordt haar een enige en unieke SAMEN Drimmelen Kokarde gegund. Een kokarde die symbool staat voor het welzijn van mens, dier en natuur.

Vigilat Ut Quiescant.
Jan van Vliet.
Reacties: info@kijkopdrimmelen.nl