Madese Serena van der Made laat Harry Bakker flink zweten

In maart van dit jaar werd een gemeentelijke bijdrage ontvangen om een beachvolleybalveld aan te leggen in Lage Zwaluwe. De aanvraag was gedaan door de volleybalafdeling van sportvereniging Hirundo in samenwerking met scouting Zwalaho. Op het terrein van de scouting is namelijk voldoende ruimte om de zandbak aan te leggen.

Waar wethouder Harry Bakker de officiële opening zou doen, ontmoette hij onlangs in Den Haag de 16-jarige Serena van der Made uit Made. Serena speelt beachvolleybal bij zowel Irene Beach in Bilthoven als bij Beachteam Den Haag en samen met haar teamgenoot Nadine Everaert, werd ze onlangs eerste in de topdivisie beachvolleybal.

Harry Bakker vroeg haar daarom de opening van het nieuwe – en eerste beachvolleybalveld in de gemeente Drimmelen – samen met hem te openen. Daaraan gaf de aanstormend toptalent dat ongetwijfeld binnenkort in de eredivisie zal spelen, graag gehoor. In een kort woordje vertelde Serena vrijwel elke dag te trainen ofwel in Bilthoven, ofwel in Den Haag maar nu misschien ook af en toe in Lage Zwaluwe.

Dat zal de leden van de volleybalafdeling van Hirundo deugd doen want gisterenavond kregen zij net als de andere aanwezigen, een geweldige demonstratie topsport te zien. Een demonstratie van Serena waar Harry Bakker enthousiast in meeging. Niet te flauw dook Harry net als Serena, regelmatig met zijn neus in het zand om een bal te kunnen terugslaan.

Beelden bij dit artikel