Maria is terug in Wagenberg

Op 14 februari jl. werd het Mariabeeld uit het kapelletje in de Wagenstraat in Wagenberg ontvreemd. Ondanks de oproepen van Buurtvereniging De Straat, de vereniging die het onderhoud van het kapelletje op zich heeft genomen, is er helaas niets meer van het gipsen beeld vernomen. Was het vandalisme, is het gestolen in de veronderstelling dat het wat waard was? We zullen het nooit weten. Wat we wél weten, is dat De Straat het er niet bij heeft laten zitten. Zij hebben een nieuw beeld besteld en deze Maria is inmiddels geplaatst in het Wagenbergse kapelletje.

Toen langzaamaan duidelijk werd dat het oude Mariabeeld, dat gemaakt is door buurtbewoners zelf, niet terug zou komen, zette het bestuur van de buurtvereniging, Johan, Sander en Arjan, alles op alles om een nieuw beeld in de kapel te kunnen plaatsen. “Vele buurtbewoners, alsmede passanten, hechten veel waarde aan ons kapelletje. Daarom houdt De Straat het kapelletje bij, verzorgen we het groen rondom en houden we het schoon. Ook planten we nieuwe bloemen en planten, zoals nu, in verband met Pasen. Met de komst van dit nieuwe beeld is de kapel weer compleet”, aldus Arjan.

Dat nieuwe beeld zal het oude nooit kunnen vervangen, maar is wel met zorg uitgekozen. “Dit nieuwe beeld is geheel van beton, is in een bronzen-look geschilderd en het is iets kleiner dan het oude beeld. We hebben het gekocht via Marktplaats, waar het te koop werd aangeboden door een klein bedrijfje die deze beelden zelf maakt en verkoopt. Zij hoorden ons verhaal aan en wilden ons financieel wel tegemoet komen”, licht Arjan toe. “De leden van De Straat zullen op de hoogte worden gesteld middels een nieuwsbrief die we versturen. Ook gaan we dit weekend langs de deuren van onze leden om hen een leuk paaspakket aan te bieden, maar een ieder die er behoefte aan heeft, kan naar het Mariabeeld om deze te bewonderen.”

Beelden bij dit artikel