Markpontje zoekt Terheijdense schippers

Het Markpontje in Terheijden wordt op dit moment gevaren door 12 vrijwillige schippers, waarvan de helft uit Terheijden zelf komt. Geen probleem natuurlijk, maar de schippers vinden het tijd voor een aantal vrijwilligers uit het dorp zelf die hen komen versterken tijdens het vaarseizoen van het Markpontje. Een vaarbewijs is niet verplicht, maar het behalen ervan wordt wel ondersteund.

De opleiding tot schipper van het Markpontje vindt in de praktijk plaats. U krijgt een opleiding waarbij u met één of meerdere ervaren schippers meevaart onder praktijkomstandigheden. Nadat u geschikt wordt bevonden, mag u zelfstandig aan de slag. De diensten die tijdens een roostervergadering worden verdeeld zijn 07.30 tot 08.30 uur op doordeweekse dagen en alle dagen van 11.00 tot 14.30 uur of van 14.30 tot 18.00 uur. Tijdens deze diensten worden de passagiers overgezet, maar ook geholpen met het verantwoord plaatsen van fietsen op het pontje. 

Benieuwd naar praktijkverhalen? Kom dan gerust eens naar de haven in Terheijden en spreek onze schippers aan. Zij kunnen u vertellen hoe het is om schipper van het Markpontje te zijn. Heeft u interesse om vrijwillige schipper te worden? Neem dan contact op met de heer D. Recter, voorzitter, telefoonnummer 076-593 3633 of e-mail recter@gmail.com.