Medailles voor Madese en Terheijdense judoka’s in Breda

Zondag 7 november mochten de wedstrijdjudoka’s van Judoclub Made en Team Haragei weer aan de slag. Dit keer zo’n beetje om de hoek bij de internationale Open Bredase kampioenschappen. In totaal 12 judoka’s deden mee.

De vroege ochtend was voor de dames. Selize Trimbach en Lotte van Dun wisten beide een eerste plaats te halen. Voor Ilse Vissers was het lang niet duidelijk of er wel tegenstand was. Helaas haalde Ilse dit keer geen prijzen. Maar gelukkig kon ze wel lekker judoën. In de ochtend streden ook Jiro Overkamp, André Hanegraaf en Ruben Segers. Ruben pakte mooi een potje en André heeft helaas niets gewonnen, behalve natuurlijk goede wedstrijdervaring! Jiro wist een mooie 2e plaats te bemachtigen! Voor Jiro is dit een topweekend na ook een eerste plaats op de Arashi-cup op zaterdag.

In de middag was de mat in Breda het terrein van de -15 en -18 heren. Jelmer Moerenhout pakte mooi twee partijen. Onno Busch, Milan Bloemen en Rohan van der Wolf hadden pittige poules. Zij wisten helaas geen winst te pakken. Wel de nodige leerpunten! Naut Bello verraste zijn tegenstanders met mooie sutemi’s. Het leverde hem een knappe 2e plaats op.

Yorick van der Wolf en Joris Wiertz mochten strijden om een derde plek. Maar voor beiden bleek hun tegenstander net te pittig. Yorick was toch tevreden. Hij heeft, mede door Corona, lang moeten wachten om zijn laatste danpunten te verdienen in wedstrijden. In Breda pakte hij ze wel en hij mag nu op naar het behalen van zijn zwarte band. Zo zie je maar dat een podium niet altijd het meest van belang hoeft te zijn.

*Ingestuurd bericht door Judoclub Made.