Sinterklaas komt natuurlijk ook naar onze dorpen toe! Maar hoe?

Sinterklaas zat urenlang te malen, hoe hij dit jaar veilig de kindjes in onze dorpen kan aanhalen. Hij wilde er in ieder geval niet aan, om onze gemeente over te slaan. Maar hoe moet het dan wel? Zonder al teveel kommer en kwel? Samen met de Sint Nicolaas Comités, bedacht de Sint een aankomst voor mensen met én zonder QR-codes en DigiD’s. Lees in onderstaand artikel alles over de aankomst van de Sint en zijn Pieten, zodat alle kindjes, jong en oud, van een leuke en veilige Sinterklaastijd kunnen gaan genieten!

Lage Zwaluwe – zaterdag 13 november, vanaf 14.30 uur
Sinterklaas zal dit jaar zijn intocht starten op de kruising Nieuwlandsedijk / Biesboschweg. Onder begeleiding van het harmonieorkest van Muziekvereniging Alliance, zal de Sint op zijn paard Ozosnel samen met al zijn Pieten door het dorp lopen. De stoet komt rond 16.00 uur aan bij Den Domp, Plantsoen 10 in Lage Zwaluwe. Daar zal tussen 16.00 en 17.00 uur een kindermiddag worden gehouden voor kinderen tot en met 9 jaar. Let op: er mogen geen ouders en/of verzorgers mee naar binnen. U kunt uw kind afzetten bij de ingang van Den Domp. De kinderen worden door de Pieten verder begeleid en geholpen bij het ophangen van de jas. In de feestzaal is er toezicht door meerdere comitéleden. Na afloop kunt u uw kind weer ophalen. Vanzelfsprekend wordt er geen enkel kind zonder toezicht de straat opgelaten. Mocht u of uw kind klachten, neusverkoudheid of griepverschijnselen hebben, kom dan NIET naar Den Domp. Sinterklaas, alle Pieten en alle overige comitéleden houden zich ook aan deze regel. Voor meer informatie of vragen over de intocht in Lage Zwaluwe, kunt u kijken op de Facebookpagina van het Sint Nicolaas Comité Lage Zwaluwe.


Wagenberg – zondag 14 november, vanaf 11.00 uur
Sinterklaas komt op zijn paard Ozosnel en onder begeleiding van Harmonie OVU aan rond de klok van 11.15/11.30 uur op de parkeerplaats van de sporthal. Voorafgaand aan zijn aankomst zal de Sint een rondrit door het dorp maken. Voor alle kinderen tot 13 jaar is het terrein bij de sporthal vrij toegankelijk, alle personen ouder dan 13 jaar moeten een geldige QR-code tonen, hetzij een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag niet ouder dan 24 uur. Sinterklaas wordt in Wagenberg welkom geheten door de burgemeester, waarna de Pieten er een ouderwets en gezellig feestje van zullen maken. De Sinterklaasvereniging Wagenberg vraagt iedereen de momenteel geldende coronamaatregelen te respecteren en rekening met elkaar te houden. Voor meer informatie en alle vragen over de intocht in Wagenberg, kijk je op de Facebookpagina van Sinterklaasvereniging Wagenberg.

Drimmelen & Made – zondag 14 november, vanaf 12.00 uur
In de Oude Haven van Drimmelen zal Sinterklaas op zijn pakjesboot aankomen om 12.00 uur. De Oude Haven wordt afgezet met hekken, de toegang is gratis maar er zal wel een CoronaCheck worden uitgevoerd voor alle personen vanaf 13 jaar. Houd een geldige QR-code en uw legitimatiebewijs dus bij de hand. Als de Sint voet aan wal heeft gezet, zal hij een rondwandeling door Drimmelen doen. Hij zal zich via de Dorpsstraat en Herengracht naar de Amalia van Solmsstraat begeven. Om langs de route naar de Sint te zwaaien, heb je geen QR-code nodig. Wel wordt gevraagd de anderhalve meterregel te respecteren. Vanaf 13.30 uur zal de Sint op zijn paard Ozosnel een feestelijke tocht door Made lopen. Hij start vanaf de Kerkstraat, gaat vervolgens via de Marktstraat, Godfried Schalckenstraat, Van den Houtstraat, Burgemeester Smitsplein, Lignestraat, Den Deel en de Nieuwstraat naar het Raadhuisplein. Ook voor deze rondrit heb je geen QR-code nodig, maar houden we wel een beetje afstand van elkaar. Om 14.30 uur start de Grote Pietenshow op het Raadhuisplein. Voor deze show is wél een geldige CoronaCheck QR-code verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Kom dus ook een beetje op tijd naar het Raadhuisplein, want alle bezoekers zullen moeten worden gescand. Mocht je bij de Oude Haven in Drimmelen al gescand zijn, krijg je een polsbandje waarmee je ook het Raadhuisplein mag betreden. Voor meer informatie en alle vragen over de intocht in Drimmelen & Made, kijk je op de Facebookpagina van Sinterklaas Made.

Terheijden – zondag 14 november, vanaf 13.15 uur
In Terheijden komt Sinterklaas wel degelijk per boot aan in de haven van Terheijden. Vanaf 13.15 uur vinden er activiteiten in de haven plaats om de Sint te verwelkomen. Zorg dat je op tijd aanwezig bent, want alle volwassenen dienen een QR-code met identiteitsbewijs te laten scannen. Hierdoor kan het iets langer duren voordat je het Haventerrein kunt betreden. Het terrein gaat vanaf 12.50 uur open, de ingangen zijn aan de kant van de Schans en aan de kant van de Markstraat (niet via de Markpoort). Vanaf 14.00 uur kun je meedoen aan een Pietenjacht. Vind jij alle pietjes die verstopt zijn in het dorp? Tot 16.00 uur kun je deze pietjes zoeken en meedoen aan alle activiteiten. Verzamel alle stempeltjes en maak kans op een ontbijt met Sinterklaas op 21 november a.s. Voor meer informatie en alle vragen over de intocht in Terheijden, kijk je op de website www.sinterklaasterheijden.nl of op de Facebookpagina van Stichting Sinterklaas Terheijden.