Molen Zeldenrust gaat voor zon op andermans dak

Stichting Molen Zeldenrust gaat ook voor zon op andermans dak. De stichting die verantwoordelijk is voor het behoud en beheer van de molen in Hooge Zwaluwe sluit zich aan bij de coöperatie Opgewekt Drimmelen, omdat zij een stap willen zetten naar een duurzame en leefbare omgeving. Zij vertellen er meer over in onderstaand ingestuurd persbericht.

Stichting molen Zeldenrust pakt haar verantwoordelijkheid
De landelijke energietransitie kan niemand de afgelopen tijd zijn ontgaan, ook het bestuur van molen Zeldenrust niet. Maar hoe kan ‘een molen’ haar verantwoordelijkheid pakken in het energietransitievraagstuk. Misschien toch vaker de molen laten draaien en op die manier energie opwekken…? Het klinkt logisch, zeker tegen het licht gezien van de moderne windmolens die reeds in de omgeving geplaatst zijn en nog worden. Maar oké, alle gekheid op een stokje, zo werkt het niet. Je wekt niet zomaar elektriciteit op met een (oude) graanmolen, los van de financiële en technische haalbaarheid.

Gelukkig kan het in de gemeente Drimmelen een stuk makkelijker. De duurzame energie coöperatie Opgewekt Drimmelen, maakt het ook voor stichtingen en verenigingen mogelijk om te participeren. Met een jaarlijks energieverbruik van zo’n 2.500 kWh is ook de bijdrage en deelname van stichting molen Zeldenrust een stap in de goede richting, namelijk: een duurzaam en leefbaar Drimmelen.

Het bestuur van de stichting heeft zich dan ook aangemeld als lid van de coöperatie en zal de benodigde zondeelen kopen die passen bij het gemiddelde langjarig energieverbruik. We zijn er trots op dat we ook als stichting deze stap kunnen zetten. Iedere bijdrage en deelname telt. Juist voor verenigingen en stichtingen zou het initiatief van de coöperatie Opgewekt Drimmelen een fraaie kans zijn om haar verantwoordelijkheid te nemen. Wij roepen dan ook andere verenigingen en stichtingen op gebruik te maken van deze bijzondere kans in de gemeente Drimmelen. Kijk voor meer informatie op www.opgewektdrimmelen.nl.