Muziekvereniging Alliance heeft na ruim een jaar weer een voorzitter. Officieel stokje overdragen op 25 november tijdens concert Showtime Sing Along

Sinds het afscheid van Kees Hessels vorig jaar als voorzitter, was muziekvereniging Alliance uit Lage Zwaluwe op zoek naar een geschikte kandidaat. Johan van der Vlist die al eens gepolst was, twijfelde aanvankelijk omdat hij geen noot kan lezen, laat staan een instrument bespelen. Dat was precies wat Alliance zocht want daar hebben de leden hem niet voor nodig.

Na een gesprek met het bestuur bleek er een wederzijdse klik en stelde Johan zich beschikbaar als bestuurslid. Daartoe brachten de leden van Alliance hun stem uit en na telling bleek dat allen vóór stemden. Inmiddels heeft Johan van der Vlist een jaarcontract getekend (à -/- € 84,- zijnde lidmaatschapskosten voor rustende leden en/of sympathisanten van Alliance) en is hij in de bestuursvergadering van 25 oktober benoemd als voorzitter.

Hoewel dus 'muziekbarbaar' lichtte de nieuwe voorzitter zijn motivatie toe met: “Ik zie en bewonder het enthousiasme en liefde voor het beoefenen van hun hobby en passie bij de leden. Zij moeten die hobby kunnen blijven uitvoeren zonder de sores van bestuurszaken. Daar draag ik graag aan bij en een van de mooiste dingen die ik op een repetitie zag, is jonge kinderen die bij het oefenen op een instrument, worden begeleid door oudere muzikanten.

Ik vind het geweldig als een kind een hobby heeft. Eigenlijk maakt het niet echt veel uit welke hobby dat is maar je komt onder de mensen en dat is goed voor je sociale contacten. Ik denk dat ik mag stellen dat ik in de top sta van Drimmelenaren die veel onder de mensen komen. Dat in combinatie met een hobby maakt je een beter, of misschien moet ik zeggen een socialer mens.

Als die hobby dan ook nog muziekmaken is bij Alliance, is dat natuurlijk helemáál mooi. Ik kijk uit naar de komende tijd want ik val met mijn neus in de boter met het grootse concert op 25 november."

Dat grote concert heeft als titel Showtime Sing Along 2017 en is op zaterdagavond 25 november om 20.00 uur en vindt plaats in sportzaal Rietgors aan de Wethouder Dubbelmanstraat in Lage Zwaluwe. Behalve Alliance zelf treden ook classic rock cover band Prime, solisten Kim de Looper, Angela Meessen en Jordy Marijnissen voor u op.

Het harmonieorkest zal in totaal 21 stukken ten gehore brengen. Welke stukken houden ze nog geheim maar de avond zal worden ingedeeld in vier blokken met per blok meerdere nummers van verschillende genres zoals Legends of Pop, Musicals, Eurovision Songfestival en Het Foute Uur. Balletvereniging ’t Zwaluwnest zal tussen de nummers door optreden en Prime zal na het programma van Alliance de afterparty verzorgen.

Een veelzijdig programma dus en een leuk avondje uit. Kaarten (à € 10,00) zijn te koop bij Bloemerie Jolanda, tankstation Piet Verhoef en de Jumbo supermarkt te Lage Zwaluwe, óf telefonisch te bestellen bij Ellen Verhoeven, tel. 06-283.47423.

Meer info via http://www.alliance-muziek.nl of op de Facebookpagina van Alliance.