Nieuw Molenplein Made bron van plezier

Er is natuurlijk een hoop aan vooraf gegaan, maar de officiële opening van het vernieuwde Molenplein in Made, is vooral een bron van plezier geweest. Niet zozeer vanwege de toespraken van o.a. wethouder Jan-Willem Stoop en Prins Tommes, maar wél vanwege het in gebruik nemen van de nieuwe fontein.

Met name C.S. De Mayenèrs hadden er veel baat bij als het Molenplein op tijd af zou zijn. Want, zo sprak voorzitter Ad van Wesel, anders kunnen de wagens van de optocht niet door de May en kunnen de carnavalsvierders niet makkelijk naar de plaatselijke horeca. Om dit feestmoment te vieren, waren De Mayenèrs dan ook een groot onderdeel van de opening. Zij spanden zeven linten serpentine die doorgeknipt moesten worden door zeven personen die betrokken doelgroepen symboliseerden. Zo stonden er twee snotpinnen met een grote schaar, stonden er een Toeternietoeter en een tiener klaar om te knippen, mocht een oudere én tevens beste Juin ook een kniphandeling verrichten, knipte ook een wagenbouwer een stuk lint door en hadden ook Prins Tommes en wethouder Jan-Willem Stoop een schaar beet. Met z’n zevenen tegelijk knippen valt nog niet mee, maar speciaal voor het laatste lint werd er afgeteld en werd het Molenplein tegelijk officieel geopend.

De nieuwe fontein in het midden van het plein moet veel plezier op gaan leveren voor kinderen, volwassenen, omwonenden, winkelend publiek en passanten. Na de druk op de rode knop door Stoop en Van Wesel, die beiden erg verwachtingsvol richting de fontein keken, spoot de fontein vrolijk stralen water in het rond. Dat was het startschot voor een aantal kinderen om door de waterspetters door te rennen en te spelen, alsmede voor de carnavalsstichting om een lange polonaise in te starten (klik hier, lees daarna verder).

Overigens is het Molenplein nog niet helemaal af; er zal nog straatmeubilair en verlichting worden geplaatst, maar dat gebeurt na carnaval. Door de vernieuwingen heeft het Molenplein dezelfde uitstraling gekregen als de rotonde en het Raadhuisplein. Ook de Marktstraat zal na carnaval aangepakt gaan worden, om de pleinen en de rotonde met elkaar te verbinden. Let op: de rijrichting van de Marktstraat is al veranderd. De Marktstraat is in zijn geheel een éénrichtingsweg geworden, dus vanaf de rotonde tot aan het Molenplein. De Marktstraat is alleen in te rijden vanaf de rotonde.

Beelden bij dit artikel