Dresendonk viert carnaval

Dresendonk heeft vanmiddag alvast carnaval gevierd. En dan denkt u ‘Huh, ik ken Biesboschrakkersrijk, Berenland, Erpelrooiersland, Schraansersrijk en De May, maar Dresendonk?!’. Nou, ieder jaar, wanneer directeur Bas Vos de sleutel heeft overhandigd aan Prins Nellis dun Eerste, verandert woonzorgcentrum De Wijngaerd in Dresendonk en wordt er samen met de bewoners en de vrijwilligers een gezellige carnavalsmiddag gevierd.

Tot Mooiste Manneke werd vandaag verkozen Ad Fresen, bewoner, en tot Mooiste Vrouwke werd Corrie Rooseboom, vrijwilligster, verkozen. Ook bracht Prins Tommes met zijn gevolg, onder begeleiding van Hofkapel De Blaoskaffers een bezoekje aan Dresendonk. Voorzitter van C.S. De Mayenèrs, Ad van Wesel, werd in het bijzonder bedankt voor al die jaren samenwerking. Van Wesel heeft aangegeven dat het zijn laatste jaar als voorzitter zal zijn en bedankte de bewoners en vrijwilligers op zijn beurt ook: “Het is elk jaar een feestje om hier te komen. De mensen van De Wijngaerd hebben het zware werk gedaan, zij hebben de basis van het carnaval in De May gelegd. Het enige wat wij doen is een beetje onderhoud en vooral flink feesten.”

Dat de bewoners en de vrijwilligers wel met hen mee kunnen feesten, bleek wel op het moment dat het lied over Dresendonk werd ingezet. Daar maakten wij een opname van, die u bekijkt door hier te klikken. De foto’s van vanmiddag bekijkt u direct onder dit artikel.

Beelden bij dit artikel