Nieuwjaarsreceptie in De Korenbeurs. BND en gemeente koesteren opwaartse spiraal maar roepen op tot vertrouwen en samenwerking

Het positieve karakter van de nieuwjaarsreceptie van vorig jaar, kreeg gisterenavond vervolg. Werd een jaar geleden teruggekeken op een voorzichtig herstel van de economie, was dat herstel in 2017 stukken sterker en duidelijk merkbaar.

BND-voorzitter Ton Zwinkels keek terug op een succesvol jaar met inspirerende bedrijfsbezoeken, de MVO-prijs en meerdere samenwerkingen zoals met gemeente, het VPD, Horeca Nederland, Bruisend Made en binnenkort ook SED. Gezamenlijk is er veel te bereiken en er zijn nog genoeg zaken om dat verder uit te breiden. In dat alles is 'vertrouwen' het sleutelwoord stelde Zwinkels.

Burgemeester Gert de Kok keek gemeentelijk ook terug op een succesvol jaar. Hoogtepunten noemde hij de 35 burgerinitiatieven, het pontje tussen Lage Zwaluwe en de Biesbosch, trap- sport- en speelveldjes en -bossen en de gestaag vorderende bouw van de Ganshoek in Lage Zwaluwe.

De Kok noemde vertrouwen – tevens het thema van de avond – ook belangrijk en stelde dat Drimmelen in veel opzichten beter scoort dan andere gemeenten. Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen drong hij aan om te gaan stemmen en gebruik te maken van ieders democratische burgerplicht.

Beelden bij dit artikel