NL Doet: Snoezeldag met Dieren op OBS de Windhoek in Terheijden

Afgelopen vrijdag organiseerde OBS De Windhoek in Terheijden in het kader van NL Doet een Snoezeldag met Dieren, voor de leerlingen van de basisschool en voor bewoners van SOVAK. Helaas is het de redactie van KijkopDrimmelen niet gelukt om er zélf bij te zijn, maar met grote dank aan Theo van Gool voor de tip en aan Carola Vermeeren voor de foto's, kunnen wij u tóch een verslag brengen van deze aandoenlijke middag. 

U bekijkt de Foto's in ons fotoalbum via https://kijkopdrimmelen.nl/albums/snoezeldag-met-dieren-op-basisschool-de-windhoek.html

Het verslag van De Windhoek zelf, leest u hieronder: 

Er werd vrijdag volop geknuffeld, geaaid, verwonderd en vooral genoten op school. Er werd namelijk gesnoezeld met dieren tijdens de NLdoet-activiteit bij ons op school, die we samen met onze vaste partner SOVAK organiseerden.

Er waren veel extra gasten dit jaar, namelijk Mark Peeters van Dierenzorg Snoezelen Met Dieren met zijn grote dierenschare. De kippen, poes, cavia's, hondje Diva, eend, konijnen en vele andere dieren werden vertroeteld en kregen de allerliefste knuffels van onze leerlingen en de clienten van SOVAK. De liefde voor dieren delen we immers allemaal.

Soms was het best een beetje spannend, zeker als Mark met zijn slangen langsliep. Er werden ook wel wat angsten overwonnen. Dan werd er gezegd: 'Ik wil alleen maar de konijntijes aaien want de andere dieren vind ik een beetje eng' om vervolgens na een uur trots een grote cobra om hun nek te hebben hangen.

Ook de kinderen van kinderopvang De Wijde Wereld, Harry Bakker en zelfs een cameraploeg van het Oranje Fonds, de organisator van NL Doet, kwam langs voor een interview!

Het was weer een geweldige dag. NL Doet is een van de meest gekoesterde tradities op OBS De Windhoek. Samen met SOVAK organiseren we al jaren een gezamelijke NL Doet-activiteit, zoals voorlezen, high tea en spelletjes spelen. Een van de clienten van SOVAK vertelde dat hij zelf naar De Windhoek was gelopen, want hij wist inmiddels de weg wel naar onze school. Dat we nog maar heel vaak zulke mooie activiteiten samen mogen organiseren en bij elkaar langsgaan.

Dank je wel aan alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Speciaal dank je wel aan Ivo, Johan, Renaldo, Saskia, Frank, Wladimir, Theo Van Gool en Jolanda van Kooten van SOVAK. Dank je wel Romy van Dongemond College, die in het kader van haar maatschappelijke stage kwam helpen. En natuurlijk heeeeel erg bedankt Mark Peeters en alle fantastische, lieve snoezeldieren. Jullie hebben heel veel mensen – klein en groot – een onvergetelijke dag bezorgd.