Oefenauto vliegt met hoge snelheid op het terras van De Polderpub Lage Zwaluwe

De vrijwillige brandweer van Hooge en Lage Zwaluwe oefent iedere maandagavond zo realistisch mogelijk. De oefening wordt dan zodanig in scène gezet, dat deze de werkelijkheid zo goed mogelijk benadert. De brandweermannen en -vrouwen gaan dan ook helemaal op in de oefening alsof het een echt incident is. Afgelopen maandag vloog er een oefenauto met hoge snelheid bovenop het terras van café De Polderpub aan het Plantsoen in Lage Zwaluwe.

Door de snelheid was de auto op de zijkant terecht gekomen en is deze doorgeschoven over het terras tot aan het pand van De Polderpub (en dorpshuis Den Domp). Het vehikel is gelukkig tijdig tot stilstand gekomen waardoor schade werd voorkomen, maar met de inzittenden was het slecht gesteld. De vrijwillige brandweer kwam ter plaatse om het scenario te bekijken, te beoordelen en de situatie zo goed en snel mogelijk op te lossen.

Ook in de vakantietijd gaan de brandweerlieden door met oefenen. De oefenavonden worden om beurten door twee vrijwilligers uitgezet, waarna de uitrukploeg de oefening in gaat en uitvoert alsof het incident daadwerkelijk plaatsvindt. Dankzij deze avonden blijven de lieden scherp, geoefend en getraind voor wanneer er écht hulp nodig is.

*Met dank aan brandweerman Felix voor het toesturen van de foto’s.

Beelden bij dit artikel