Ontmoetingscentrum De Zonzeel, knooppunt van ontspanning

Het organiseren van recreatieactiviteiten, het bieden van een sportfaciliteit, een volwaardige horecalocatie uitbaten en natuurlijk het vervullen van een sociale functie; in Ontmoetingscentrum De Zonzeel in Hooge Zwaluwe is het allemaal te vinden. De slogan is dan ook niet voor niets al jarenlang: De Zonzeel, het Knooppunt van Ontspanning.

Een babbeltje, een drankje, in voor een geintje, Paul Reniers is al jarenlang hét gezicht in De Zonzeel. Samen met zijn vaste kracht Elly en indien nodig een oproepkracht, ontvangen zij gasten vanuit het dorp én daarbuiten. Of het nu is voor de Volksdansclub of de biljartmiddag voor mannen, als de deuren van De Zonzeel geopend zijn, is er altijd iemand aanwezig voor een hartelijk ontvangst. Sinds 2018 is De Zonzeel tevens uitgebreid met ’t Kleine Cafeetje. Een gezellig dorpscafé met een bar, biljart en een tv-scherm voor bijvoorbeeld voetbalwedstrijden of Formule 1. ’t Kleine Cafeetje is af te sluiten voor een intieme sfeer, maar bij een groot familiefeest tevens bij de grote zaal te betrekken. Ontmoetingscentrum De Zonzeel biedt daardoor niet alleen ruimte voor kleine groepen, maar kan dus ook feesten en partijen faciliteren tot wel 100 personen (mits er geen coronamaatregelen gelden). Desgewenst met een hapje en een drankje en van buffetten tot drankarrangementen.


De Zonzeel is, zoals zovelen, het afgelopen jaar flink op de proef gesteld door de uitbraak van het COVID-19 virus. Gelukkig pakken zij beetje bij beetje de draad weer op en zijn ook de sportactiviteiten weer van start gegaan. Zo komt op dinsdagochtend om 09.30 uur de Volksdansclub De Zwierige Zwaluwe in de sportzaal bijeen om op gezellige muziek te bewegen onder deskundige leiding van Sophie. Daarna wordt de zaal gereed gemaakt voor de badmintonners, die op dinsdagavond vanaf 19.00 uur komen sporten. Op woensdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur is de sportzaal gereserveerd voor de Beweeggroep Hooge Zwaluwe. Onder leiding van José van de Laar wordt deze groep deskundig en verantwoord in beweging gebracht. De sportzaal wordt daarnaast gebruikt door basisschool De Schittering, maar er zijn nog uurtjes over om een sport uit te oefenen. Recreatief, met een groep, met een bestaande club of een nog nieuw op te richten club, de mogelijkheden zijn eindeloos. Voor inlichtingen neemt u contact op met Paul. Ook wanneer u zich bij één van de sportclubs wilt aansluiten, kunt u Paul bellen voor contactgegevens.

Naast de sportactiviteiten worden er in De Zonzeel ook recreatieve activiteiten uitgeoefend. Zo komt iedere maandagmiddag vanaf 13.30 uur de Handwerkclub Hooge Zwaluwe bijeen om de mooiste creaties te maken, gezellig onder het genot van een kopje koffie of thee en natuurlijk een praatje, dat voor velen een belangrijke reden is om naar De Zonzeel te komen. Op donderdagmiddag vanaf 13.00 uur is ’t Kleine Cafeetje speciaal voor mannen. Zij komen om te biljarten, onder het genot van koffie, thee en/of een biertje. Tijdens het biljarten proberen ze elkaar af te troeven, maken ze onderling grappen en halen ze geintjes uit. Maar wanneer het erom vraagt, zijn ze ook elkaars klankbord, elkaars donderdagmiddag-uitje. Een gezellig onderonsje met mannen, voor mannen en door mannen. Op de even weken op donderdag maakt Sociëteit De Waard gebruik van ’t Kleine Cafeetje en in de oneven weken staat de donderdagavond in het teken van bingo. Dit jaar start deze donderdagavondbingo, mits de maatregelen het toelaten, vanaf 16 september. De grote zaal opent om 18.30 uur, de eerste bingoballen worden getrokken om 19.30 uur. Gespeeld wordt er om leuke tombola prijsjes, maar de prijs voor een volle kaart is een geldbedrag en wel 40% van de ronde-inleg. Meedoen met de donderdagavondbingo kan voor € 9,00 voor een enkel boekje of € 15,00 voor een dubbel boekje. Ook voor recreatieve activiteiten is er nog ruimte in De Zonzeel en/of ’t Kleine Cafeetje. Zoekt u een ruimte voor uw club om jullie hobby uit te oefenen, of heb je ideeën om een nieuwe club op te richten en zie je De Zonzeel wel als jullie thuisbasis? Neem ook dan contact op met Paul voor de mogelijkheden.

’t Kleine Cafeetje in De Zonzeel is tevens geopend voor dag- en avondgasten. Uiteraard houdend aan de huidige coronamaatregelen, is er ruimte voor een hapje, drankje en op zaterdag en zondag zelfs voor een Weekendschotel. ’t Kleine Cafeetje is vrijdagavond geopend vanaf 19.00 uur en op zaterdag en zondag vanaf 16.00 uur. Paul Reniers kunt u bereiken via 06-20974762.

Beelden bij dit artikel