Ook Drimmelenaren onder nieuwe gastheren voor de Biesbosch

Op de slotavond van de cursus gastheerschap Biesbosch in Biesboschcentrum Drimmelen, gaven alle bedrijven een presentatie over hun bedrijf en de wijze waarop ze hun gastheerschap van de Biesbosch willen gaan uitdragen.

Na een speeddatesessie en een quiz ontvingen de cursisten uit handen van Max Hoefeijzers, voorzitter van de Bestuurscommissie van Parkschap Nationaal Park De Biesbosch, hun certificaat. Hoefeijzers verwees in zijn toespraak naar het Biesboschjaar 2021. Het is dan 600 jaar geleden dat de Sint Elisabethsvloed plaatsvond – het begin van het ontstaan van de Biesbosch. Hij riep de geslaagden op om na te denken over wat zij als gastheer aan het Biesboschjaar kunnen bijdragen.

De nieuwe gastheren van de Biesbosch zijn Seleviahoeve, Delta Safari en Zinthiek in Werkendam, Riveer in Gorinchem en Zijlmans Jachtbouw in Drimmelen. Verder namen medewerkers van Hotel Port of Moerdijk, Pontje Steur, Biesbosch MuseumEiland, Postillion Hotel Dordrecht en Natuurkampeerterrein de Duiventoren in Dorst deel. Deze bedrijven zijn al langer gastheer van de Biesbosch.

Biesboschgastheren zijn belangrijk voor het nationaal park, want zij zijn ambassadeurs voor het gebied. De cursus gastheerschap van de Biesbosch bestaat uit vier middagen/avonden en een excursie. De cursisten krijgen informatie over diverse aspecten van de Biesbosch, zodat zij hun gasten goed kunnen informeren over de Biesbosch. Dit was de zevende keer dat het Nationaal Park in samenwerking met IVN een gastheercursus organiseerde. Het aantal Biesboschgastheren dat een overeenkomst met de Biesbosch heeft bedraagt nu 75.