Jongen (17) verdacht van betrokkenheid bij straatroof en openlijk geweld

Vrijdagavond heeft de politie meldingen gekregen vanuit Geertruidenberg, Made en Terheijden van voorbijgangers die lastig gevallen werden door twee jongens op een scooter. Er werden daarbij bedreigingen geuit. Ook werd een 17-jarige jongen mishandeld en een 16-jarig meisje van een gering geldbedrag beroofd. Door onderzoek kwam de politie op het spoor van een 17-jarige Bredanaar. Hij werd vrijdag aan het eind van de avond met toestemming van de officier van justitie aangehouden.

Op vrijdag 17 maart 2017 omstreeks 20.00 uur maakte een 17-jarig meisje uit Raamsdonksveer melding via haar vader dat zij en twee vrienden, een 16-jarige jongen uit Oosterhout en een 17-jarige knul uit Geertruidenberg op de fietsbrug tussen Geertruidenberg en Raamsdonksveer al fietsend belaagd waren door twee knapen op een bromfiets. Zij hadden hen achtervolgd en tot stilstand gedwongen. Daarna waren ze door het tweetal bedreigd, de 17-jarige jongen kreeg klappen op zijn hoofd en het meisje moest het geringe geld wat zij had aan het duo afgeven.

Made en Terheijden

Later op de avond kreeg de politie meldingen vanuit Made en Terheijden waarbij voorbijgangers op soortgelijke wijze lastig gevallen waren door twee jongens op een scooter. De politie kwam een van de verdachten mede dankzij een oplettende getuige op het spoor. Met toestemming van de officier van justitie is hij vrijdagavond aangehouden. Zijn betrokkenheid bij de incidenten wordt onderzocht. Ook zet de recherche het onderzoek naar de bijrijder voort.

Tips

Getuigen die informatie hebben over deze incidenten kunnen dit doorgeven via de politieapp of het meldformulier op http://www.politie.nl/melden

Via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006), of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M, Een eventueel vertrouwelijk gesprek kan op het nummer 079-3458999