Oosterhoutse solexclub De Pubers op bezoek in Zwaluwe en Terheijden

Gistermiddag ontving onze gemeente bijzonder bezoek: de Oosterhoutse solexclub De Pubers. Na koffie bij eetcafé 't Roer Om in Lage Zwaluwe (waar solexman Job zeker terug zal komen) en een tussenstop bij de Hooge Zwaluwse molen, deden de solexmannen jeu de boulesvereniging Boulevaart in Terheijden aan. 

De Pubers uit Oosterhout rijden twee ritten per jaar, iedere keer naar een andere bestemming. Dit jaar stond onze gemeente op het program. Eerste stop: koffie bij eetcafé 't Roer Om in Lage Zwaluwe. Solexman Job had op de heenweg direct al problemen met zijn solex. Bij gebrek aan een volgwagen, besloot Job om dan maar naar huis te fietsen en de rest van de rit te laten zitten. Eigenaar van het café aan de Kwistgeldweg, Alex en zijn zoon Davy lieten dit echter niet gebeuren en boden aan om Job naar Oosterhout te brengen, zijn kapotte solex daar om te wisselen voor een wél werkende, en weer terug af te zetten bij de molen in Hooge Zwaluwe! Dankzij Alex en Davy heeft Job alsnog de hele rit kunnen meerijden, chapeau!

Na het bezoek aan de Hooge Zwaluwse molen, reden de mannen door naar jeu de boulesvereniging Boulevaart in Terheijden. Na een potje boulen, en een paar goudgele sapjes, werd de finale gespeeld door Ad en Ruud, die ieder in de voorrondes 11 punten wisten te behalen. Ere wie ere toekomt: de winnende bal van de club behoort aan Ruud toe, die er vandoor ging met een heuse trofee. De slechtste ballen van De Pubers komen uit de handen van Jan en Alex, die beiden in de voorrondes zelfs -11 punten behaalden. 

De leden van Boulevaart die de club vrijwillig ontvingen, lachten bij iedere gegooide bal steeds ietsjes harder. Dat de solexmannen niet serieus boulden, wist iedereen al van tevoren, maar wel krijgen zij een 10 voor hun inzet. Niet precies hoe het hoort volgens de boule-regels, maar dat maakt het er niet minder gezellig op. Na een zinderende finale, inclusief bierdouche voor de winnaar, mocht een groepsfoto natuurlijk niet ontbreken. 

KijkopDrimmelen dankt de mannen voor hun sportieve inzet en natuurlijk het wél serieus poseren voor de foto's!

Beelden bij dit artikel