Op = niet echt op als het aankomt op de regentonactie

Een regentonactie klinkt leuk, maar het wordt al minder leuk als de communicatie rondom die actie niet helemaal vlekkeloos verloopt. Vandaag om 13.30 uur had het startschot moeten klinken van de regentonactie, waarbij voor slechts € 12,50 een regenton te koop is bij Agri Centrum Made, een regenton waarvan de gemeente al een deel heeft gefinancierd, en er zouden er 50 beschikbaar zijn voor de eersten die zich melden. Een volle parkeerplaats, belangstelling ten top, en vervolgens werd er zojuist verteld dat alle 50 beschikbare regentonnen, al vergeven zijn vóór aanvang van de actie.

Dat leverde begrijpelijkerwijs verwarring en vragen op bij de aanwezigen. Ook wij schreven afgelopen dinsdag dat u vanaf vandaag 13.30 uur kon inschrijven op één van die 50 regentonnen en ook wij waren dus verrast. “Wij hebben maar op één punt de inschrijving opengezet vóór vandaag, namelijk via ’t Carillon. Blijkbaar was daar zodanig veel belangstelling voor, dat de 50 regentonnen vergeven zijn”, aldus Carla Burger, stichting Duurzaam Drimmelen. Dat er genoeg mensen aanwezig waren die het weekblad niet (meer) lezen, bleek wel uit de verontwaardiging die ontstond bij de geïnteresseerden, waarbij er iemand zelfs riep: “Communicatie jongens!”.

Het goede nieuws is, dat ‘op’ niet daadwerkelijk ‘op’ betekende bij deze actie, ondanks dat dat ook van tevoren was aangekondigd. Er zijn namelijk direct en ter plekke 50 extra regentonnen geregeld, waarop de aanwezigen die nog niet van tevoren hadden gereserveerd, alsnog direct konden inschrijven. Jan de Bruijn, Agri Centrum Made, vertelt daarover: “Alle mensen die alsnog een regenton via deze actie wensen, mogen zich hier inschrijven. Zodra ik ze geleverd krijg, zorg ik dat ze bij deze mensen terecht komen.” Op de vraag aan Carla wat er nu gebeurt als er zich nog eens 80 mensen inschrijven, antwoordt ze: “Dan gaan we in overleg met de gemeente om te kijken of de gemeente er nog een bedrag aan wil spenderen. En dan hopen we dat Agri Centrum ook nog een mooie deal met de leverancier kan sluiten.”

Wethouder Jan-Willem Stoop, die de overhandiging van de allereerste regenton aan familie Van Ham vanmiddag verzorgde, reageert daar neutraal op: “We hebben nu al een verdubbeling van regentonnen kunnen regelen, laten we eerst even inventariseren hoeveel mensen zich nog aanmelden en dan gaan we kijken wat we nog kunnen regelen. Ik kan daar nu even geen uitspraken over doen.”

Wij zijn vanzelfsprekend objectief, maar in dit geval zouden wij dus zeggen: inwoners van de gemeente Drimmelen; meld u bij het Agri Centrum Made aan voor zo’n leuke, goedkope regenton. Voor slechts € 12,50 haalt u een duurzame installatie in huis, of eigenlijk in uw tuin, die compleet is met voet, deksel, kraan en overloopstuk voor de regenwaterafvoerpijp. Met het regenwater dat wordt opgevangen, kunt u vervolgens op een duurzame manier uw planten water geven. U gebruikt hiervoor immers geen (kostbaar) leidingwater meer, maar gratis regenwater. Goed voor het milieu, goed voor uw portemonnee. Een garantie dat u een regenton voor slechts € 12,50 kunt bemachtigen, is er dus niet, maar de actie loopt officieel tot 1 juli a.s. O, en om de vraag van één van onze volgers direct te beantwoorden; de regenton heeft een capaciteit van 100 liter.

Beelden bij dit artikel