Open Deuren Dag Lage Zwaluwe

Tijdens de Open Deuren dag in Lage Zwaluwe kunnen bezoekers eens binnen kijken bij verschillende ondernemers en verenigingen die het dorp rijk is. Vrijwillig, vrijblijvend en gratis worden de deuren letterlijk open gezet voor een ieder die geïnteresseerd is. 

Uw redactie heeft de plattegrond van deelnemers eens goed bestudeerd en wij vonden het om eens een locatie te kiezen waar wij zelf nog nooit zijn geweest. We namen een kijkje bij de rioolwaterzuivering van Waterschap Brabantse Delta aan de Amerweg. Piet Schoenmakers en Kees Smeekens leidden de bezoekers rond en vertelden hen alles over de rioolwaterzuivering. Van de start, tot het proces, tot het eindresultaat: alles kwam aan bod in de professionele tour rondom de bassins. Wij maakten foto's van het terrein, de bezoekers, de meeuwen en natuurlijk het resultaat van de zuivering.

Tuinvereniging De Kil is waarschijnlijk één van de onbekendste locaties van de Open Deuren dag. En als wij het mogen zeggen: geheel onterecht! Aan het einde van de (doodlopende) Kilstraat ligt een uitgestrekt binnengebied waarin een ieder een stuk tuin kan huren en onderhouden. Eenmaal aangekomen troffen we Anda, bestuurslid van de vereniging. Anda, vergezeld door Willy en Harry, beiden actief lid, vertelde ons dat ze tot op dat moment slechts één bezoeker hadden mogen ontvangen. Gelukkig heeft die ene bezoeker wél direct een tuintje gehuurd! KijkopDrimmelen bewondert het enthousiasme van zowel Anda als Willy en Harry en dus maakten wij natuurlijk foto's van de tuinen en hun eigenaren. En als bijen op honing: prompt stond daar bezoekster nummer 2! 

U vindt onze foto's in de slider bovenaan dit bericht.