Open Imkerijdag Bijenhoudersgilde Sint Ambrosius in Made

Morgen, zaterdag 14 juli, worden er door het hele land Open Imkerijdagen georganiseerd waarbij een kijkje kan worden genomen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij. In Made stelt bijenhoudersgilde Sint Ambrosius ook haar deuren aan de Koekoekweg open, waar leden van de gilde u informatie geven over de bij, bijenhouden, honing en het maken van waskaarsen. Dat laatste mogen de kinderen ook zelf gaan proberen. 

Honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. We hebben er allemaal wel over gehoord. Onder andere door een gebrek aan drachtplanten lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Ook besteden imkers tijdens de Landelijke Open Imkerijdag aandacht aan de wilde bijen in Nederland. Ze geven voorlichting over het maken van bijenhotels en over wat geschikte bloemen zijn en waarom. 

Ook is er morgen vers gewonnen honing te proeven en te koop. Er is een demonstratie van het trekken van waskaarsen en kinderen kunnen zelf een waskaars maken. Daarnaast is er veel informatiemateriaal over de vele aspecten van het bijenhouden.

In Made bent u van harte welkom in de bijenstal van het Bijenhoudersgilde Sint Ambrosius in Made aan de Koekoekweg 1 tussen 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.