Opstarten na corona: Roanne runt haar nagel- en schoonheidssalon in Drimmelen

Met een zucht van verlichting hoorden de contactberoepen dat zij per 11 mei jl. hun werkzaamheden weer mochten oppakken. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Alleen je deuren opengooien is niet genoeg, er zijn nu regels die je moet hanteren. Roanne Joore, nagelstyliste en schoonheidsspecialiste, runt haar salon Freshyess in Drimmelen en mocht negen dagen geleden ook weer aan de slag. Met aanpassingen, dat wel. Roanne vertelde ons hoe het voor haar, een jonge Drimmelense ondernemer, is om nu weer aan het werk te gaan.

Het zonlicht valt door de ramen in de salon van Freshyess aan ’t Fort 2 in Drimmelen. Het gras is groen, de bomen staan in volle bloei. Roanne vertelt: “Ja, dat was wel even wennen hoor. Toen ik hier weer kwam nadat ik zeven weken dicht ben geweest, stond ineens alles in volle bloei. Normaal gesproken kijk ik elke dag uit op de Herengracht en valt het niet zo op dat het geleidelijk aan groeit en bloeit. Nu was het ineens ontzettend groen hier”, lacht ze. Roanne opende vier jaar geleden haar salon in Drimmelen. Ze begon als nagelstyliste, gespecialiseerd in manicures en het zetten van (acryl)nagels, maar heeft zich inmiddels ongeveer het hele beautyvak eigen gemaakt. Naast nagelstyliste, is Roanne ook schoonheidsspecialiste, weet ze alles over wimpers en wenkbrauwen, bleekt ze ontelbaar veel tanden en is ze continu in beweging. “De afgelopen weken heb ik veel tijd gehad om na te denken. Ik heb me voor corona al verdiept in permanente make-up voor wenkbrauwen, de hairstroke-techniek. De komende tijd wil ik daarmee verder gaan en hiervoor de salon aan de veiligheids- en hygiënevoorschriften aanpassen”, aldus de onderneemster.

Om het risico op coronabesmetting te beperken, heeft Roanne ook nu enkele aanpassingen moeten doen: “Maar op zich valt het voor mij wel mee. Ik werkte altijd al met een mondkapje, dat is voor mijn gezondheid sowieso beter. Ik draag nu wel continu handschoentjes, terwijl ik dat voorheen bij het zetten van nagels niet altijd deed. De handen van mijn klanten ontsmet ik voor aanvang van de behandeling en als ik klaar ben en de klant weggaat, maak ik de tafel, het steunkussentje en de drooglamp schoon met een desinfecterend schoonmaakmiddel voordat de volgende klant gaat zitten. De samples van nagels met voorbeelden van verschillende kleuren heb ik nu aan twee haakjes gehangen. Wanneer iemand een kleurtje wil uitzoeken, kunnen deze bekeken worden en maak ik deze naderhand schoon, maar wanneer de klant al een keuze heeft gemaakt, worden de samples niet aangeraakt. Voorheen lagen ze op de tafel, dus toen pakten de klanten deze gemakkelijk op, ook al hoefden ze geen kleurtje te kiezen.”

Haar vaste klanten komt ze qua prijs tegemoet. “Bij bijna iedere klant zijn alle acrylnagels eraf, ik moet dus bij bijna iedereen een nieuwe set rekenen. Mijn vaste klanten kom ik daarin een beetje tegemoet, zij hebben tenslotte lange tijd zonder mooie nagels rondgelopen”, glimlacht ze. “Ik vind het fijn dat ik mijn klanten weer mag verwelkomen, dus daarom wil ik ook wat terugdoen.”

Ook benieuwd naar Roanne en haar salon? Kijk dan voor meer informatie eens op haar profielpagina, www.kijkopdrimmelen.nl/aanbod/freshyess-by-roanne, kijk op haar Facebookpagina, www.facebook.com/freshyess, of zoek haar op Instagram #FreshyessbyRoanne.

Beelden bij dit artikel