Oud-Mayenèr pakt titel Koning der Koningen in Traaie

Vanmiddag waren alle club/gilde-koningen uit de regio Baronie & Markiezaat, in Terheijden aanwezig om te strijden om de titel Koning der Koningen. Alle hoop was gevestigd op Jeroen Koreman die behalve de titel Koning van St. Antonius in Terheijden, ook Nederlands kampioen werd afgelopen mei.

Adel verplicht en dus won Jeroen in zijn poule met zes andere koningen. In de finalepoule zag Jeroen echter met lede ogen dat het Leo Marijnissen was die het finaleschot loste en daarmee Koning der Koningen werd. Natuurlijk feliciteerde Jeroen sportief als altijd Leo en feliciteerde hem ludiek nóg sportiever, toen hij vernam dat het een Mayenèr was die met de titel aan de haal ging. Sportiever met een kwinkslag die luidde: 'Een oud-Mayenèr? Als ik dát had geweten had ik nóg meer mijn best gedaan.'

De titel Koning van het kloveniersgilde St. Antonius Abt heeft Jeroen nog twee weken in zijn bezit. Traditiegetrouw wordt er jaarlijks gestreden om die titel met de Traaise kermis en moet Jeroen aan de bak om die titel te prolongeren. Aan de bak want het gilde bloeit in Terheijden als nooit tevoren met veel jeugdige leden. Ze worden ook wel 'de jonge honden' genoemd en reken maar dat zij – maar ook de oudere gilderotten – het Jeroen moeilijk gaan maken.

Tussen de foto's die we vanmiddag maakten ziet u ook Robert van Oosterhout en Iwan Daas. Zij wonnen het kampioenschap duo-schieten. (Of zoiets, want precies konden ze het zelf ook niet vertellen red/J.v.d.V.)

Beelden bij dit artikel