ParaDoskonale vestigt zich in De Amerhal Made

De nieuwe vereniging ParaDoskonale gaf gisteren haar eerste proefles Majorette voor kinderen met een beperking. Onder grote belangstelling van bezoekers, familie, pers en gemeentelieden, knipte de 12-jarige Amber uit Made het lint door. Amber, die meervoudig gehandicapt is, is de inspiratie voor de oprichting van ParaDoskonale.

Amber is geboren in 2005 met een gaatje tussen haar twee hartkamers, waaraan ze geopereerd moest worden. Wat een relatief simpele ingreep had moeten zijn, is uitgelopen op een drama. Door fouten tijdens de operatie is Amber meervoudig gehandicapt geraakt en in een rolstoel terecht gekomen. Amber's grootste wens om deel te nemen op een Majorette-wedstrijd, waar ook haar zusjes deelnamen, werd werkelijkheid toen Minirette, Majorette en Twirlpeloton-vereniging Doskonale in Breda daar gehoor aan gaf. Na enkele repetities en een routine van anderhalve minuut, reikte Ingrid Diender, bestuurslid van de Brabantse Bond, een beker uit aan Amber voor haar deelname aan de wedstrijd. 

Het intense verhaal van Amber en de blijdschap toen zij deelnam aan de Majorette-wedstrijd, hebben Rianne en Angela ertoe gezet om lessen te organiseren voor mensen met een beperking. Angela zal deze lessen geven, de proeflessen zijn gratis en bij voldoende belangstelling is er na de zomervakantie ruimte tot voortzetting.

Gistermiddag om 17.30 uur was de allereerste proefles van ParaDoskonale in De Amerhal in Made. Wethouder Harry Bakker liet zich verleiden om een rondje te draaien met een baton (voor de leken onder ons: het ijzeren majorettestokje dus) en ook de pompons werden uit de tas getrokken. 

Uw redactie werd uitgenodigd door Rianne om aanwezig te zijn tijdens de proefles en door het zien van de blije gezichten van Amber en de andere meisjes, beseften wij dat ParaDoskonale een heel bijzonder initiatief is. Wilt u de ontwikkelingen rondom de allereerste Majorettevereniging voor mensen met een beperking volgen? Neem dan eens een kijkje op hun Facebookpagina of op de website

Op dinsdag 12 juni en dinsdag 19 juni vinden er nog twee gratis proeflessen plaats, van 17.30 tot 18.30 uur in De Amerhal. Ouders en/of begeleiders zijn welkom om erbij te blijven en een praatje te maken met Rianne en/of Angela. Aanmelden mag via aangepastemajorette@gmail.com, maar is niet noodzakelijk. 

Amber's solo-routine bekijkt u direct hieronder.
https://www.youtube.com/watch?v=HfwdNAbY6js


Voor de app-lezers: bekijk alle foto's bij dit artikel via deze directe link https://kijkopdrimmelen.nl/nieuws/paradoskonale-vestigt-zich-in-de-amerhal-made.html

Beelden bij dit artikel