Patrick Goosens Maestro Biesboschrakkersrijk 2019

Met diverse carnavalsverenigingen, de Raad van Elf van de Biesboschrakkers, de muzikanten van Alliance én veel publiek, was het volle bak gisterenmiddag in Den Domp in Lage Zwaluwe. Een zeer geslaagd carnavalsconcert georganiseerd door Alliance waarbij de jubilarissen werden gehuldigd zoals u gisteren al las, én het onderdeel Maestro Biesboschrakkersrijk 2019 op het programma stond.

Cor Hoevenaar, Tamara van Dijk, Ellen Havermans en Patrick Goossens dirigeerden elk een muziekstuk onder toeziend oog (en luisterend oor) van een deskundige jury. Deze jury bestaande uit de échte maestro Jan van de Sanden – dirigent van muziekvereniging Alliance – Pim Heil alias Prins Pimmeke dun Eerste en voorzitter van Alliance Johan van der Vlist, vonden de optredens van Patrick en Tamara het beste.

Zij gingen dan ook door naar de finale waarbij beiden opnieuw het dirigentenstokje zwaaiden, uiteraard met carnavalsnummers. Dat leverde in totaal 144 punten op en om precies te zijn driemaal 8 punten van alle drie de juryleden voor beide maestro's. Een volstrekt gelijke stand dus waardoor de jury het besluit nam om het publiek te laten beslissen.

Om het hardst werd er geklapt voor Patrick en vervolgens voor Tamara. Welk applaus het aller hardst was liet de voorzitter van Alliance mooi over aan een vijftal kids. Die waren eensluidend: dat voor Patrick. Daarmee schreef hij dus de titel op zijn naam en als kersverse titeldrager aan hem de eer om als bonusopdracht het Zwaluws carnavalsvolkslied te dirigeren.

Ook namens onze redactie: Proficiat!

Beelden bij dit artikel