Ronald Lievens oppersauwelaar Traaie

De volgorde van optredens van de sauwelaars wordt in het Schraansersrijk bepaald door het lot. Wie op vrijdagavond als eerste moet, schuift voor zaterdag twee plaatsen door en voor zondag nogmaals twee plaatsen verder. Alleen jeugdsauwelaar Storm Kustermans (14) trad alle keren op als eerste. In zijn typetje als Zwart Schaap vertelde hij een scala aan situaties thuis. Situaties waardoor zijn familie hem het zwarte schaap van de familie noemt.

Ronald Lievens betrad als tweede sauwelaar de ton op vrijdagavond waarbij onze redactie aanwezig was. Als Amerikaanse cowboy, Cowboy Lucky Ron, wist hij opmerkelijk veel over een Terheijdens paardenpension. Veel woordgrappen gingen dan ook over paarden, pèrdjes, en pony's en over zijn (stokpaardje) de roze Jolly Jumper. Met zijn act werd Ronald zondagmiddag na de laatste voorstelling uitgeroepen tot oppersauwelaar van Traaie.

Christ van den Diepstraten stapte in de ton als Nolleke en ook Nolleke verhaalde de nodige belevenissen waarbij 'De May' nogal eens aan bod kwam, net als de wethouder van Geluk. Als Mientje Sop (is gekapt) verscheen Miëlle Stoop in de ton. Mientje leek als kapster meer oren te wassen van klanten dan haren te knippen. Ook de oren van de wethouder van Geluk werden flink gewassen door Mientje. De tweede Ronald in de ton was Ronald Kustermans die optrad als Sietse Dubbel. Behalve dat hij door zijn nieuwe bril zelf veel dubbel zag, lag de zaal regelmatig dubbel bij zijn uitleg over allerlei termen en uitdrukkingen.

Het V-team dat de honneurs bij de verkiezing Barnavalslied 2019 voor Terheijden verzorgt, bracht hun nummer Rosé Bier als opening na de pauzes. De opening van de voorstellingen werd verzorgt door het duo Fein en Gijn als EHBO'ers.

Beelden bij dit artikel