Muziekvereniging Alliance huldigt jubilarissen tijdens Maestro-concert

Muziekvereniging Alliance uit Lage Zwaluwe wilde eens iets anders dan een nieuwjaarsconcert, dus besloten ze een carnavalesk Maestro-concert te geven, gedirigeerd door maestro's zonder ervaring Cor, Ellen, Tamara en Patrick. Vlak na d opening door opstap-orkest Frivool, werden zojuist eerst de jubilarissen gehuldigd. Ditmaal waren dat Arjan Verhoeven (25 jaar), Anje van den Berg (40 jaar), Arno de Graaf (40 jaar) en Lia Verhoeven (50 jaar). 

Aan voorzitter Johan van der Vlist de taak om de bijbehorende versierselen op te spelden, echter Van der Vlist gaf in zijn speech aan een slechte fijne motoriek te hebben. De sinds ruim een jaar voorzitter van de muziekvereniging vertelde dat hij op de lagere school al de enige was die niet in zijn neus peuterde, omdat hij slecht is met kleine dingetjes en dus ook met kleine speldjes. Omdat hij zich als voorzitter extra hard wil inzetten voor de jeugd omdat die nou eenmaal de toekomst hebben, heeft hij voor de gelegenheid jeugdlid Noor gevraagd om de penningen bij de jubilarissen op te spelden. De eer om de bloemen te overhandigen kwam toe aan jeugdlid Evi.

De jongste jubilaris is Arjan Verhoeven. Arjan is ooit begonnen als 8-jarig jochie op trompet en heeft inmiddels een waslijst aan verdiensten achter zijn naam die varieert van bestuurslid tot vicevoorzitter en van actief binnen het Zwaluws Zomerfestijn tot muzikaal leider van Tiepies Nix. Arjan is 25 jaar lid van Alliance.

De tweede jubilaris is Anje van den Berg. Anje is ooit begonnen als 9-jarig meisje op de bugel en heeft eveneens diverse extra verdiensten achter haar naam zoals bemoeienis bij de donateursbestanden en lid van de activiteitencommissie. Anje is 40 jaar lid van Alliance.

Als derde jubilaris werd Arno de Graaf gehuldigd. Ook Arno is begonnen als 9-jarige op de bugel en doet hij veel meer dan alleen muziekmaken. Dat varieert van oud-papier ophalen tot het onderhoud van instrumenten regelen en van activiteitencommissie tot bestuurslid. Arno is ook 40 jaar lid van Alliance.

De laatste jubilaris die deze dag in het zonnetje werd gezet, is Lia Verhoeven. Ook Lia was 9 jaar toen zij begon op de altsax en ook zij doet en deed veel meer dan alleen muziekmaken. Dat varieert van bestuurslid tot samenstellen van clubblad 't Verbondje én zij zorgt voor de inwendige mens van de Tiepies Nixers als die met carnaval de straten vol toeteren en vol trommelen met carnavalsmuziek. Lia is 50 jaar lid van Alliance.

KijkopDrimmelen feliciteert alle jubilarissen van harte met hun onderscheidingen. Het Maestro-orkest is nu nog in volle gang (15,25 uur red.) dus daarover leest u op een later moment meer. 

Beelden bij dit artikel