Peter van der Velden informateur voor coalitie Drimmelen

Vanochtend is Peter van der Velden, oud-burgemeester van Breda, voorgesteld als informateur voor de coalitievorming in de gemeente Drimmelen. Dit gebeurde in een openbare bijeenkomst op het gemeentehuis. Van der Velden gaf aan een open en goede sfeer aan te treffen. Met een mandaat van alle partijen gaat hij aan de klus beginnen.

De openbare bijeenkomst vanochtend vormde de start van de formatie van de nieuwe coalitie. Vandaag vinden kennismakingsgesprekken en oriënterende gesprekken met vier van de zeven partijen plaats, komende week volgen diezelfde gesprekken met de overige drie partijen. Maandag 21 maart wordt de uitslag van de gemeenteraadsverkiezing definitief vastgesteld.

Van der Velden is benaderd door Harry Bakker, lijsttrekker van de grootste partij in onze gemeente. Van der Velden (1954) was van 1988 tot 2019 in zeven gemeenten burgemeester of waarnemend burgemeester, waaronder in (de toenmalige gemeente) Nieuw-Ginneken, Emmen en Breda. In laatstgenoemde gemeente werd hij opgevolgd door Paul Depla. Van der Velden was tevens van 2001 tot 2005 vicevoorzitter van de Partij van de Arbeid. Momenteel bekleedt hij diverse bestuursfuncties.