Piet Sulkers viert – én gevierd vanwege – 40 jaar brandweerman

Vanuit het zogenaamde Marshallplan kwam de in 1934 gebouwde Chevrolet brandweerwagen vanuit Canada naar ons land. Dat plan behelsde een omvangrijk materieel hulpplan om de door de oorlog getroffen landen in Europa te steunen met de wederopbouw. Het voertuig deed tot ca. 1943 dienst als legervoertuig en werd in Nederland in 1952 omgebouwd tot brandweerauto. Na deze ombouw deed hij 19 jaar dienst als eerste uitrukvoertuig in Geertruidenberg.

Dat het voertuig bekijks had gisteren in de straten van Lage Zwaluwe zal duidelijk zijn. Achtervolgd door de huidige moderne brandweerwagen van het team Hooge en Lage Zwaluwe, ging het in optocht naar het huis van Piet Sulkers. Die keek raar op al vermoedde hij wel dat zijn collega brandweervrijwilligers iets zouden organiseren vanwege zijn 40 jarig jubileum als vrijwillig brandweerman.

De oldtimer brandweerauto vermoedde hij echter totaal niet en wij vermoeden op onze beurt dat hij zijn collega's ook niet op het eerste gezicht herkende. Die waren allen namelijk gehuld in bijpassende oude brandweertenues, een lot dat ook de jubilaris moest ondergaan. Dat was oprecht balen want wie als laatste zo'n oldtimer brandweertenue ontvangt, heeft niks te kiezen of te passen. Zodoende was er niks mis met de oude brandweerjas, maar waren de armen van Piet een centimeter of 10 te lang.

Na de rondrit volgende een feestavond op de kazerne waar de jubilaris ook een ludiek lintje kreeg opgespeld. Onze redactie was wél aanwezig bij de rondrit maar vanwege Dodenherdenking pas later op de avond bij de nazit van het feestje. Daarom maakte Jordy van der Lans ook enkele foto's voor ons waarvoor dank.

Als laatste willen we alle brandweervrijwilligers complimenteren met het geweldige programma voor hun jubilaris waarbij zélfs de twee minuten stilte vanwege 4 mei op de uitnodiging vermeld stond (!!) en natuurlijk Piet Sulkers van harte feliciteren met deze mijlpaal.

Beelden bij dit artikel