Pieter van Vollenhoven wijst Biesbosch-Haringvliet aan als kandidaat Mooiste Natuurgebied

Een vakjury onder voorzitterschap van prof. mr. Pieter van Vollenhoven, heeft gisteren de dertien genomineerden bekendgemaakt voor de titel Mooiste Natuurgebied van Nederland. De verkiezing is georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken in samenwerking met diverse partijen waaronder Staatsbosbeheer, ANWB en Natuurmonumenten.

Bedoeling van de verkiezing is meer aandacht voor natuurgebieden die soms weinig of niet bekend zijn bij het grote publiek. Genomineerde gebieden zijn onder andere het Waddengebied, Nationaal Park Hollandse Duinen, Grenspark Limburg, maar ook Saba plus omringende zee. In onze regio is genomineerd de samentrekking van het Deltagebied van Biesbosch en Haringvliet.

De drie gebieden die het meeste stemmen ontvangen van het publiek, worden door staatssecretaris Martijn van Dam bekendgemaakt en ontvangen een financiële bijdrage van maximaal 300.000 euro van het ministerie. Dit bedrag is bedoeld om de kwaliteit en toegankelijkheid van het gebied te verbeteren en de bekendheid in binnen- en buitenland te vergroten. 

Stemmen kan zoals gezegd vanaf vandaag t/m 31 oktober. Uiteraard rekenen diverse gemeenten in het gebied, waaronder Drimmelen, net als diverse instanties en vrijwilligers in het gebied, zoals Biesbosch Streeknetwerk en -fonds en de diverse verenigingen in (Hollandse) Biesbosch op uw stem. 

Stemmen kan via deze link: https://www.mooistenatuurgebied.nl/home