Plaatselijke agrariërs zetten schouders onder benefietactiviteit

Een plaatselijke agrariër benaderen voor een benefietactiviteit. Je komt niet zo snel op het idee maar de organisatie van de Pannenkoekenparty met als goede doel woonvoorziening De Lisdodde, vond in enkele agrariërs geweldige partners voor de ingrediënten. Hop, 100 liter melk en hop, 550 eieren met daarbij; 'Als je te weinig hebt, laat maar weten hoor!', om vervolgens weer door te gaan met hun intensieve werk achter in stille polders waar je als burger meestal geen weet van hebt, of weinig van ziet. Is dát ff geweldig zeg… 

Gewoon omdat het kan, leuk is en kleinschalig. Daarom organiseerden enkele vrijwilligers vorige week vrijdag een Pannenkoekenparty t.b.v. De Lisdodde. De bewoners met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, zijn voor extraatjes afhankelijk van donaties. Waar zorg en wonen financieel gedekt is, moeten er voor zaken als bijvoorbeeld (tuin)meubilair in de centrale ruimte, spullen voor gezamenlijke activiteiten óf misschien een dagje uit, anderen opstaan.

Die anderen zijn in het geval van de Pannenkoekenparty drie inwoners uit Lage Zwaluwe. De uitdaging daarbij was om grondstoffen en overige hulp gesponsord te krijgen. Dat lukte en zelfs méér dan dat! Franco Flipsen sponsorde eieren, Melkveehouderij Koorevaar melk, Iwan Bakker bloem, Teun van de Steenoven roomboter, AH Made, Leentjes Poedersuiker Amsterdam en Roy's Fishhouse Lage Zwaluwe (gekleurde) poedersuiker, Bosch Carservice Lage Zwaluwe regelde een springkussen, Fred en Coby van Vliet bordjes en servetten, Van Gilse/Suiker Unie schenksiroop en poedersuiker, Watersportservice Crezée Lage Zwaluwe gasflessen, Bakkerij van Dongen Wagenberg en BJC Tools Made verpakking.

Daarnaast kwamen er donaties van Gert Kanters Verhuur, Jan (de Kapper) Eestermans, Eetcafé Hier Is't, de drie 'Blauwe Sluise Gangmakers' en Visker Keukens om overige kosten te dekken. Bedrijfsbestellingen waren er van de Gemeente, Gebr. De Leeuw, De Zilvermeeuw, Eetcafé 't Roerom, Havermans Grondverzet, Visker Keukens, Rabobank Amerstreek en Van Alphen & Roest.

Met dank aan allen en aan de vele vrijwilligers die meegeholpen hebben en in het bijzonder de uitbaters van Brasserie De Thuishaven in Lage Zwaluwe, werd er gisteren € 741,- uitgereikt aan de bewoners van De Lisdodde. Een hilarisch filmpje daarvan ziet u hieronder.

Bekijk de volledige opname van de overhandiging, inclusief dankwoord, direct hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=rBPZOgzYsqE

Beelden bij dit artikel