Politie Tilburg treft gestolen fietsen aan. Inwoner uit Hooge Zwaluwe en inwoner uit Sprang-Capelle aangehouden

Tilburg – De politie ontdekte een opslagplaats van gestolen fietsen. Er werden 27 rijwielen aangetroffen en in beslag genomen die vermoedelijk van diefstal/heling afkomstig zijn. De bewuste loods was ingericht om fietssloten te demonteren. Twee aanwezige verdachten werden gearresteerd op verdenking van diefstal en heling.

Agenten reageerden vrijdagavond 2 september 2016 op een melding van een verdachte situatie aan de Ringbaan-Oost. Op een terrein waar opslagruimten verhuurd zouden de kentekenplaten van een bestelbus verwisseld worden, zo luidde de melding. Op het terrein werd een Fiat bestelbus aangetroffen met twee groene kentekenplaten (zogenaamde handelarenplaten). Bij nadere inspectie vonden de agenten een opslag loods die vol stond met fietsen. Ook achter in de bestelbus werden fietsen gevonden. In de loods lagen gereedschappen om sloten te verwijderen en tientallen nieuwe fietssloten. Verder lagen er diverse accessoires voor fietsen, zoals fietstassen, manden en opengebroken sloten.

In de cel

De twee verdachten werden gearresteerd. Het gaat om een 31-jarige man uit Sprang-Capelle en een 27-jarige man uit Hooge Zwaluwe. Beide mannen zijn in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en in gesloten in het cellencomplex. Ze worden verdacht van diefstal en heling. De politie onderzoekt of er mogelijk meer personen bij de zaak betrokken zijn.

Fiets kwijt?

In totaal nam de politie 27 fietsen in beslag. Het ging relatief nieuwe fietsen van gerenommeerde, duurdere merken. Van vier fietsen werd de herkomst achterhaald op basis van gedane aangiften. De politie is nog op zoek naar de eigenaren van de overige fietsen. Mist u een fiets en heeft u nog geen aangifte gedaan? Doe dat dan alsnog! Dat kan op verschillende manieren. Raadpleeg de website https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/aangifte-doen/aangifte-van-diefstal-fiets.html voor de diverse mogelijkheden. U kunt ook even bellen 0900-8844 voor nader advies