Politiek nieuws!! CAB fractievoorzitter Jac Praat kondigt vertrek aan

Maandagmorgen heeft Jac Praat (48) uit Lage Zwaluwe zijn vertrek aangekondigd als fractievoorzitter van de Combinatie Algemeen Belang. Zijn 'gewone' werk brengt door veranderingen met zich mee dat Praat daar meer tijd mee kwijt is en dus minder tijd voor politiek kan vrijmaken.

Ook diverse werkzaamheden als vrijwilliger die Jac Praat doet, wil hij graag blijven doen in combinatie met zijn privé bezigheden. Toch noemt hij 'anderen de kans geven' als voornaamste reden voor zijn afscheid. Jac Praat is van mening dat nieuwe 'schwung' goed is voor de partij.

Hoewel niet de eerstvolgende op de kandidatenlijst van de CAB, denkt Praat dat Teun van de Steenoven zijn opvolger zal worden. Hij noemt Van de Steenoven gedreven, prijst zijn inzet en enthousiasme en waardeert bovendien zeer zijn aanwezigheid bij alle fractie- en raadsvergaderingen.

Het aangekondigde vertrek maakte Jac Praat maandagmorgen officieel bekend aan burgemeester Gert de Kok en de verwachting is dat er binnen enkele weken bekend is wie Praat gaat opvolgen als raadslid en wie het fractievoorzitterschap bij de CAB zal overnemen.