Eerste editie Oogstoberfeest Terheijden geslaagd feestje

Het waren Gregor Roovers, Jeroen van Dongen en Mario Ruis die het idee opperden voor een Oogstoberfeest in Terheijden. Een idee van gezelligheid en verbroedering gebaseerd op de traditie van oogstdankfeesten zoals in sommige Duitse katholieke dorpen nog steeds wordt gevierd.

Het trio zocht en vond medewerking van de stichting Behoud de Anthonius Abt waarmee de locatie meteen gevonden was. In de majestueuze kerk in het centrum van Terheijden was het zondag een gezellige boel door de combi eten, drinken en muziek.

Het Oogstoberfeest begon 's morgens met een viering zoals de aloude traditie wil die werd opgeluisterd door de Anthony Singers. In de middag was het een gaan en komen van bezoekers bij de diverse kraampjes en standjes gevuld met streekproducten of demonstraties van hobbyisten. 

Muziek was er in de vorm van diverse bandjes en muziekgezelschappen zoals de Chaamer Kapel en de rock-coverband Up & Running. "Een bijzondere ervaring", zo schrijven de bandleden van Up & Running op hun Facebookpagina over hun eerste ervaring met optreden in een kerk. 

De opbrengst van het Oogstoberfeest is bestemd voor stichting Behoud de Anthonius Abt en gezien het enthousiasme van organisatie en bezoekers, zit een tweede editie volgend jaar ongetwijfeld in het vat. 

Foto's van het Oogstoberfeest in Terheijden vindt u in onze fotoalbums en via deze link: https://kijkopdrimmelen.nl/albums/oogstoberfeest-terheijden.html