Politiek nieuws in de spotlight: Lijst Harry Bakker voor een beter klimaat

Met de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018, staat ook onze Drimmelense politiek niet stil. Lijst Harry Bakker heeft gekozen om actief te communiceren op KijkopDrimmelen en zij gaan een Tegel / plant actie organiseren. Via onderstaand artikel leest u wat, waar en waarom!

Minder tegels in de tuin helpt mee om regenwater af te voeren. Dat is de wens van Lijst Harry Bakker.

Tegel eruit en plant erin
Het regent vaker en harder. Het riool kan, ook in Drimmelen, deze hoosbuien soms niet aan.
Met het nieuwe water- en rioleringsplan wordt het beter, dit tegen een lager riooltarief! We moeten het samen doen: gemeente, inwoners, ondernemers, architecten, woningbouwverenigingen en politieke partijen. Als groene partij nemen wij graag het voortouw. We planten zelf zonnebloemen en hebben met aardbeienplantjes de luchtkwaliteit in Drimmelen laten meten. Dank hiervoor aan de Madese Natuurvrienden, Universiteit van Antwerpen en onze burgermeetstations. Nu dus onze Tegel/plant actie!

Tegel/plant actie
Op 3 maart kunt u letterlijk uw steentje bijdragen.
Lever een tegel bij ons in en ontvang een mooie bij- en vlindervriendelijke plant. Maximaal 1 plant voor een tegel/steen (halve tegel mag ook) per persoon. Voor de kids die meedoen, hebben we een pakketje tuinkerszaad. Dat kan je al binnen 1 tot 1 ½ week oogsten.
De officiële aftrap doet Kiemkracht Drimmelen die streeft naar actie om biodiversiteit te versterken en leefomgeving te verbeteren. Een belangrijke partner dus voor heden en toekomst.

Waar?
Op 3 maart a.s. staan we van 10 tot 12 uur in:
– Hooge Zwaluwe: bij de Dagwinkel
– Drimmelen: bij de Herengracht
– Made: op Den Deel

Op 10 maart a.s. staan we van 10 tot 12 uur in:
– Terheijden: bij de Jumbo
– Wagenberg: bij de Legowinkel
– Lage Zwaluwe: bij de Jumbo
 
Kom langs en doe mee!
Na onze zonnebloemactie en de landelijk bekende AirBezen-actie, nu dus onze Tegel/plant actie.
De planten komen natuurlijk van één van onze lokale kwekers. Uiteraard bent u ook van harte welkom om het gesprek met ons aan te gaan.
Doe mee, want een beter klimaat begint bij jezelf en maken we samen.
Kom dus het liefst op de fiets of te voet.(OP=OP)

Kijk op www.lijstharrybakker.nl, (bij verkiezingen gaat u naar “kandidaten”) voor ons totale verkiezingsprogramma “Gezond Wonen in Drimmelen. Moet kunnen!”

Tot aanstaande 3 en 10 maart,
Lijst Harry Bakker