Politiek Nieuws in de Spotlight: VVD Drimmelen: Carnaval mag nooit verdwijnen uit de dorpen

Met de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018, staat ook onze Drimmelense politiek niet stil. De VVD Drimmelen heeft gekozen om actief te communiceren op KijkopDrimmelen en zij onderzoeken de opties om een bouwhal te bouwen omdat zij vinden dat carnaval nooit mag verdwijnen uit de dorpen.

VVD Drimmelen: "Carnaval mag nooit verdwijnen uit de dorpen"
Opties om bouwhal te bouwen worden onderzocht

Carnaval is voor ons een heel belangrijke tijd van het jaar. Even je zorgen aan de kant en genieten van de bandjes, bitterballen en de carnavalskraant. Je ziet weer vrienden die je maar een keer per jaar in de polonaise tegenkomt en als hoogtepunt van carnaval geldt toch wel de Grote optocht. Deze dreigt echter te verdwijnen in Made.

VVD'er Leon van Dongen: “Dat doet ons zeer want het hoort echt bij onze geschiedenis en cultuur dat er prachtige wagens door onze dorpen trekken met carnaval. Twee verenigingen konden dit jaar al niet bouwen door ruimtegebrek en een derde moest iets kleiners maken dan ze wilden. Enorm zonde want zo verliest de optocht haar karakter en verlies je ook de mensen die de wagens ieder jaar weer bouwen uit het oog. En zonder hen geen wagens, zo simpel is het.”

Daarom heeft VVD Drimmelen toen we het signaal kregen dat deze problemen er waren, meteen actie ondernomen. Dat deden we 4 jaar geleden ook al, al was er toen niet genoeg animo onder de verenigingen om tot een gezamenlijke bouwhal te komen. Nu de nood hoger is, is die animo er misschien wel. “Ik wil voor het volgende bouwseizoen duidelijk hebben wat de mogelijkheden zijn voor een bouwhal in Drimmelen, zodat we de toekomst van carnaval in onze dorpen veilig kunnen stellen. We zijn tenslotte aanpakkers!”, aldus Leon.

Foto 1: Carnavalswagen tijdens de Grote Optocht in Made
Foto 2: Initiatiefnemer Leon van Dongen