Prinses Margrietstraat Hooge Zwaluwe verwelkomt nieuwe Familie Hut

De kinderen van de Prinses Margrietstraat in Hooge Zwaluwe genoten zo'n 6 maanden van een mooie hut in een perkje aan de kop van hun straat. Afgelopen maandag stond er iemand van de gemeente bij te kijken, waarop één van de buurtkinderen vroeg wat diegene kwam doen. Het antwoord luidde dat er wel wat rotzooi om de hut heen lag en dit opgeruimd moest worden, maar dat de hut wel zou mogen blijven staan. Direct is die rotzooi opgeruimd door dezelfde jonge Hooge Zwaluwse, maar een dag later is de hut, tot ontzetting van de buurtbewoners, tóch afgebroken en weggehaald.

Navraag bij de gemeente leert dat er een BOA opdracht gegeven heeft om de hut weg te halen. Zelfs de burgemeester vond het wel wat ver gaan en stelt een onderzoek in naar wat er nou precies gebeurd is. De bewoners van de Prinses Margrietstraat besloten het heft in eigen hand te nemen en voordat de resultaten van dat onderzoek binnen zijn, kon Familie Hut, bestaande uit Jop, Sem, Sven, Nienke, Quincy, Lindsey, Mylo, Bram, Alex en Tess, hun intrek nemen in hun nieuwe nederige stulpje. Althans nederig, volgens één van de buurtkinderen is de nieuwe hut veel beter dan de vorige hut! Is het toch nog ergens goed voor geweest, zullen we maar zeggen…

De Prinses Margrietstraat is een kinderrijke straat, waar veel sociale controle is. De kinderen spelen graag in de hut, spreken op school al af om later op de dag bij de hut te spelen en zodra er rotzooi ligt, waarschuwen de ouders om dit op te ruimen. Terwijl wij vanmiddag een kijkje namen bij de hut, grapte één van de moeders tegen de kinderen: "Misschien moeten jullie dan toch maar computerspelletjes gaan spelen", waarop de kinderen antwoordden: "Computerspelletjes? Nee, die zijn zó saai. We willen bij de hut spelen!". In deze tijd toch wel iets om zuinig op te zijn.

De gemeente Drimmelen heeft nog geen reactie gegeven. Zodra dit naar buiten mag worden gebracht, leest u het vanzelf bij KijkopDrimmelen.nl.

Beelden bij dit artikel