Prolongeert Drimmelen titel Schout- en Schepenenrace?

De Schout- en Schepenenrace wordt jaarlijks georganiseerd op het water van de Krabbenkreek bij Sint-Annaland. De race is een ludieke krachtmeting tussen zo'n twintig gemeentes in het Zuidwestelijke Deltagebied. De race die in 2006 voor het eerst werd georganiseerd, is vooral bedoeld als ontmoetingsplatform voor bestuurders van gemeentes waarin watersport een belangrijke rol speelt.

Ook Drimmelen neemt deel aan de Schout- en Schepenenrace en zal dit jaar proberen de titel te prolongeren. Behalve vorig jaar, won Drimmelen de race ook al in 2012. Als cohost gemeente is Drimmelen ook medeorganisator van het jaarlijks evenement dat dit jaar op zaterdag 18 juni plaatsvindt.

Drimmelen is een graag geziene gast op de Schout- en Schepenenrace. Zo startte Drimmelen er de traditie van het op ludieke wijze terugbrengen van de wisselbokaal. Dat deed men na de winst van 2012 door een videoverslag te maken van de tocht die burgemeester Gert de Kok aflegde van Drimmelen naar Sint-Annaland. Een traditie die jaarlijks een vervolg kreeg en Drimmelen nu dus opnieuw zal moeten bedenken.

Bedenken probeerden wij hoe het kan dat de eerste editie van de Schout- en Schepenenrace in 2006 werd georganiseerd, terwijl dit jaar de tiende editie op 18 juni wordt gehouden. Nergens lazen we een jaargang die niet doorging maar dat moet ongetwijfeld het geval zijn want men mag toch aannemen dat hedendaagse Schout en Schepenen goed kunnen rekenen?