Prop-In-Je-Shopper kleding-ruilbeurs in aanleundorp Den Hout

Den Hout hoort officieel niet bij onze gemeente, maar is wel een soort aanleunwoning van Drimmelen. Velen zijn wel bekend met Paaspop Den Hout, de Jaarmarkt of de Kermis in Den Hout en natuurlijk de Steprace die ook door onze gemeente komt. Aanstaande donderdag staat er een bijzonder evenement op een bijzondere locatie: De Prop-In-Je-Shopper Kledingruilbeurs!

Vriendinnen Diane de Leeuw en Nancy de Jong organiseren al voor de achtste keer het evenement waarbij ze de locatie omtoveren tot kledingwalhalla. Al ver van tevoren zamelen de dames kleding in en zoeken ze deze uit. Kapotte, vieze, verwassen of vol met kattenharen zittende kleren worden gescheiden en naar de kledinginzameling gebracht. Alle kleding die goedgekeurd wordt, wordt aanstaande donderdag in schappen en op rekken uitgehangen in de Corneliuskerk op de Houtse Heuvel. Bezoekers kunnen van 20.00 tot 22.00 uur terecht om zoveel te shoppen als ze maar willen.

Heeft u van tevoren kleding ingeleverd, dan betaalt u slechts 5 euro entree. Heeft u geen kleding ingeleverd, betaalt u 10 euro entree. Eenmaal binnen ontvangt u een papieren shopper die u he-le-maal vol mag douwen met dames-, heren- en kinderkleding en accessoires. Als de schappen leeg zijn, volgen er ook nog een loterij, bingo en modeshow. Natuurlijk alles onder het genot van een kopje koffie en een taartje vanwege de speciale jubileumeditie. Het cijfer acht staat voor oneindig, wat Diane en Nancy bij het evenement vinden passen: het hergebruiken van kleding wat anders weggegooid zou worden. 

Kortom, kledingfanaten opgelet: het is nog mogelijk om zelf ook kleding in te leveren. Maandag 25 juni en dinsdag 26 juni kunt u terecht met uw kleding op de Houtse Heuvel 40, woensdag 27 juni en donderdag 28 juni tot 19.30 uur kunt u uw kleding inleveren in de kerk. Hang er wel even een labeltje aan met uw naam. Donderdag 28 juni openen de deuren van de bijzondere Corneliuskerk in Den Hout om 20.00 uur stipt voor het shopperproppen. Diane en Nancy verwelkomen u graag!