Puzzel compleet: glasvezel voor groot deel van Drimmelen

De puzzel die Glasvezel Buitenaf aan het maken was voor de aanleg van glasvezelinternet in onze gemeente, is afgerond. In de kern Lage Zwaluwe en het buitengebied ten oosten van Made (kassengebied) zijn te weinig aanmeldingen, waardoor daar geen glasvezel zal worden aangelegd. In Drimmelen dorp, Hooge Zwaluwe, Wagenberg, Blauwe Sluis, Oud Drimmelen, Helkant en het buitengebied van Lage Zwaluwe en Terheijden wordt wél glasvezel aangelegd.

Glasvezel Buitenaf stuurde ons zojuist het volgende persbericht toe:

Glasvezel voor een groot deel van gemeente Drimmelen

Goed nieuws voor inwoners van de kernen en het buitengebied van Drimmelen, Hooge Zwaluwe, Wagenberg, de buurtschappen Blauwe Sluis, Oud Drimmelen en Helkant en het buitengebied van Lage Zwaluwe en Terheijden. Er komt glasvezel!
In de kern Lage Zwaluwe en het buitengebied ten oosten van Made (kassengebied) zijn te weinig aanmeldingen waardoor de aanleg van glasvezel niet door kan gaan.


De glasvezelcampagne in de kleinere kernen en het buitengebied van gemeente Drimmelen liep tot 20 april. Helaas bleef het aantal aanmeldingen achter.

Toch glasvezel voor veel inwoners
Marc Crans, projectleider bij Glasvezel buitenaf: “Natuurlijk hadden we graag alle woningen in het buitengebied en de kleinere kernen van gemeente Drimmelen van glasvezel voorzien. Maar helaas bleef het aantal aanmeldingen achter. Gezien de huidige omstandigheden willen wij inwoners graag tegemoet komen en toch glasvezel aan gaan leggen in gemeente Drimmelen. We hebben daarom een uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor de aanleg, zodat we toch zoveel mogelijk adressen aan kunnen sluiten op het glasvezelnetwerk. Dit was een hele puzzel, maar we zijn blij dat we uiteindelijk veel woningen van een glasvezelaansluiting kunnen voorzien.”

Glasvezel buitenaf heeft gekeken welke woningen wel en welke niet aangesloten kunnen worden op het glasvezelnetwerk. Voor een groot deel van de gemeente is dat gelukt. In de kern Lage Zwaluwe en het buitengebied ten oosten van Made (kassengebied) was het aantal aanmeldingen helaas te laag om glasvezel aan te kunnen leggen.

Glasvezel voor woningen aan glasvezelroute
Om glasvezel aan te kunnen leggen bij alle aan te sluiten gebieden, wordt de glasvezelkabel onder andere langs de doorgaande weg in Lage Zwaluwe gelegd. Daarom krijgen woningen die aan deze ‘glasvezelroute’ liggen wel glasvezel. Dit betreft de straten Groenendijk, Oudlandstraat, Plantsoen, Loonsedijk, Plasstraat, Molendijk, Lange Reeweg en Gaete.

Voorbereidingen aanleg gestart
De voorbereidingen voor de aanleg zijn inmiddels opgestart. Na de bouwvak start aannemer Van Gelder Telecom met de graafwerkzaamheden. De verwachting is dat medio 2021 de aanleg in gemeente Drimmelen gereed is.

Heb je je aangemeld voor glasvezel, dan krijg je in de komende week persoonlijk bericht over de situatie voor jouw woning.