Quiztassen De May Kwist uitgedeeld aan 80 teamcaptains

Binnen in De Amerhal, met muziek, koffie en thee, bier en wijn, slingers met rompertjes, t-shirts of iets anders geks; zo had de organisatie van De May Kwist de ophaaldag van het quiztasje vol met attributen en bonusopdracht voor zich gezien, maar in plaats daarvan was vanmorgen het terras van Café-Bar De Amerhal het decor voor een minimalistische ophaaldag. Dat klinkt overigens treuriger dan het was, want bestuursleden Marcel, Leon en Patrick maakten er, samen met uitbater Anton Segeren, tóch een vrolijk moment van voor de 80 teamcaptains (of afgevaardigden) die de quizbenodigdheden op kwamen halen.

“We zijn enorm blij en dankbaar dat we vandaag toch iets fysieks mogen organiseren, in goede samenspraak met het Covid-19 projectteam van de gemeente. Dankzij dit moment ontstaat er al reuring bij de teams. ‘In welk tijdsblok mag onze teamcaptain ons tasje ophalen?’, ‘Wat zit er allemaal in?’, ‘Wat is de bonusopdracht?’, allemaal vragen die nu rondgaan in groepsapps en via liveverbindingen. Het is jammer dat we die ophaaldag van drie jaar geleden niet hetzelfde over kunnen doen, maar dat gaan we dubbel en dwars goed maken tijdens de May Kwist en de daaropvolgende feestavond”, aldus voorzitter Marcel van Groesen, met een megagrijns op zijn gezicht zoals velen die wel zullen kennen.

Via een speciale looproute kwam de ene na de andere teamcaptain via de linkerzijde van het terras, langs twee steunpilaren, naar de tafel gewandeld, waar Patrick Akkermans klaar zat om het teamnummer en teamnaam op de inschrijflijst af te strepen. Met een uitgestrekte arm overhandigde Leon van Dongen vervolgens het quiztasje, waarna de teamcaptain via de rechterzijde het terras weer kon verlaten. Dat gebeurde uiteraard niet zonder een “Hééé, Patricia!” of een “Haaaaa die Jan” en wat grappen en grollen tussendoor. Die begroetingen tonen het persoonlijke karakter waar de May Kwist in zijn geheel ook om draait. Een verbindend dorpsevenement dat, zelfs nu in coronatijd en met alle moeilijke maatregelen die momenteel gelden, maar liefst 80 teams mag verwelkomen. De daadwerkelijke quizdag zal plaatsvinden op 9 oktober.

Beelden bij dit artikel