Samen Eten Drimmelen viert 5-jarig jubileum met feestelijk kerstbuffet

Op 24 februari 2015 startte het initiatief 'Samen Eten' in Drimmelen-dorp met 12 gasten. Inmiddels, bijna 5 jaar later, viert het eetpunt haar 5-jarig jubileum met een feestelijk kerstbuffet, met maar liefst 37 gasten. Een geweldige groei, die mede dankzij de kartrekkers Willem, Gerry, Louis, Elly en Anita van Ons Dorpshuys tot stand is gekomen.

Gisteren tijdens het feestelijke kerstbuffet, werd even stilgestaan bij het 5-jarig jubileum. Gerry nam hierbij voorafgaand aan de opening van het buffet het woord: "Ik ben wat betreft het eetpunt maar twee keer zenuwachtig geweest. De eerste keer, op 24 februari 2015, iets wat ik nog kan begrijpen, en vandaag, iets wat ik minder goed begrijp. Nu jullie hier allemaal zitten en het buffet zometeen geopend wordt, glijdt het echter allemaal van me af. We organiseren 'Samen Eten' iedere maand, behalve de maand juli. Elf keer per jaar komen we dus samen om te genieten van een maaltijd, om met elkaar in contact te komen en te blijven. Het SWO Drimmelen heeft in alle kernen een eetpunt opgezet, wij waren de laatste, maar ik denk wel de gezelligste", zo spreekt ze het gezelschap fier toe. Ook maakt ze van de gelegenheid gebruik om Willem, Louis, Elly en Anita te bedanken en stelt ze vrijwilligster Joke voor, die voor het eerst meehielp en kijkt of ze het leuk vindt om te blijven doen.

Bij een kerstbuffet horen natuurlijk wat luxere gerechten én bubbels om mee te proosten. Als voorafje stond op de tafel, die zelfs uitgebreid en bijgedekt moest worden vanwege de grote opkomst, een witlofschuitje klaar. Uitgeserveerd werd vervolgens een heldere soep met sterretjes, waarna het buffet officieel geopend werd. De geur van feestelijke etenswaren verspreidt zich door Ons Dorpshuys; konijnenpootjes, rollade, spruitjes, rode kool, stoofpeertjes, cranberries, normale aardappelpuree en aardappelpuree met selderij en pastinaak. Hoewel de buiken zich al goed vulden en sommigen het zelfs zo lekker vonden dat ze meer dan terecht twee keer opschepten, werd ook nog een dessert uitgeserveerd: vanille roomijstaart met slagroom en vruchten en chocola. 

Dat er speciaal werd stilgestaan bij het 5-jarig jubileum, betekent niet dat Samen Eten ermee stopt. In tegendeel zelfs, in 2020 zal wederom elf keer het eetpunt haar deuren openen voor een ieder die het fijn, leuk, lekker of gezellig vindt. Iedereen is van harte welkom op de volgende data: 21 januari, 18 februari, 24 maart, 21 april, 26 mei, 30 juni, 25 augustus, 29 september, 27 oktober, 24 november en 15 december. Op de 'normale' data wordt er een twee- of driegangen menu geserveerd. Aanschuiven aan de tafel van Samen Eten in Ons Dorpshuys, 't Fort 1 in Drimmelen, kan voor slechts € 7,50 per keer, inclusief een kopje koffie. 

Beelden bij dit artikel