Samenwerking ICT gemeenten Drimmelen en Breda

De gemeente Drimmelen en de gemeente Breda gaan per 1 januari 2017 intensief samenwerken op ICT-gebied. Concreet verhuizen de servers van Drimmelen naar Breda, samen met een tweetal ICT-specialisten.

Daarmee wordt alle infrastructuur, helpdesk-ondersteuning en ICT-kennis van beide gemeenten gebundeld op één locatie. Donderdag 22 december 2016 ondertekenden wethouder Miriam Haagh van Breda en wethouder Harry Bakker van Drimmelen een samenwerkingsovereenkomst.

“Het betekent een mooie efficiëntiewinst”, zegt wethouder Miriam Haagh van de gemeente Breda. “We willen als gemeente graag een verbindende rol in de regio spelen. Door deze samenwerking verbinden onze gemeenten zich zowel letterlijk als figuurlijk met elkaar. Daar worden we beiden beter van.”

“Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat onze ICT op orde is” geeft wethouder Harry Bakker van de gemeente Drimmelen aan, “In het licht van toekomstige ontwikkelingen geven diezelfde onderzoeken echter ook het advies om voor de toekomst aansluiting te zoeken bij een grotere organisatie. Na een marktverkenning is Breda daar uit gekomen Het is mooi om elkaar als gemeenten op deze manier te kunnen versterken.”