Schaakvereniging ’t Paardje tevreden met 47 deelnemers aan jaarlijks schaaktoernooi

Alweer voor de 24ste keer organiseerde Schaakvereniging 't Paardje uit Made haar jaarlijkse schaaktoernooi afgelopen zaterdag in 't Trefpunt. De organisatie is tevreden met het aantal deelnemers, wat er dit jaar uiteindelijk 47 waren. Van die deelnemers zijn er 15 lid bij 't Paardje en de overige 32 van verenigingen uit de buurt, maar ook zelfs uit Zandvoort, Nieuwegein en Oss.

Tussen 10.00 en 16.00 uur werden er verdeeld over vijf rondes wedstrijden gespeeld, waarbij de spelers zoveel mogelijk op basis van speelsterkte tegen elkaar waren ingedeeld. Toen wij 't Trefpunt binnen kwamen wandelen, zaten de 47 schakers net aan hun lunch, die overigens geheel verzorgd werd door de schaakvereniging. Hartelijk welkom geheten werden wij door voorzitter René Stadhouders, die ons een korte toelichting gaf: "Dit jaar hebben we 47 deelnemers, dat zijn er meer dan vorig jaar dus we mogen zeker niet klagen. Een gedeelte is huisschaker, dus lid van 't Paardje, maar een aantal komen ook helemaal niet hier vandaan. Dat maakt deze club ook wel heel divers. We spelen in eerste instantie in poules van zes deelnemers en dat vijf rondes. Per ronde komt er een eerste, tweede en derde plaats uit, waarna er uiteindelijk ook een dagwinnaar zal zijn. We hebben nu twee rondes gespeeld en na de lunch starten we met de derde ronde."

Terwijl de deelnemers nieuwe energie voor de derde ronde tot zich namen, spraken wij buiten even met Daan Pals. Daan is 15 jaar, woont in Helkant en is lid bij 't Paardje. "Ja, ik denk wel dat ik de jongste deelnemer ben. Het kan voorkomen dat ik tegen iemand van 80 jaar moet spelen. Dat komt natuurlijk doordat je tegenstander wordt bepaald naar aanleiding van je speelsterkte. Maar tot nu toe gaat het nog niet zo best, ik heb allebei de rondes verloren", vertelt de jonge schaker ons. 

Het was uiteindelijk K. Riemens die als winnaar van de sterkste groep over de eindstreep kwam. 

Beelden bij dit artikel