Scholensportdag in Made heeft álles mee

Meer dan 600 leerlingen uit de bovenbouw namen deel aan de Scholensportdag in Made. Leerlingen van alle basisscholen in Made zelf én van De Elsenhof in Wagenberg. Al jarenlang is Cees Ligtvoet de stuwende kracht en voorzitter binnen de organisatie. Even dreigde de sportdag niet door te kunnen gaan wegens een tekort aan vrijwilligers. Gelukkig meldden er zich velen aan en zelfs toezeggingen voor volgend jaar heeft Cees al op zak.

Bewegen, rennen en alles wat je met een bal kunt spelen, dat zijn kortweg de ingrediënten van de Scholensportdag die op het terrein van Madese Boys op de Schietberg plaatsvindt. Wij van KijkopDrimmelen zijn een beetje de tel kwijt waar het gaat over het aantal edities.

In ons archief vonden we terug dat het in 2007 de 37e editie was en het eerste jaar met voorzitter Cees Ligtvoet. Twee jaar eerder moest de sportdag worden afgeblazen vanwege slecht weer en dat gebeurde ook in 2015 en 2016.

Eigenlijk maakt het ook weinig uit. Waar het om gaat is lekker sporten en ravotten met elkaar. Waar het de leerkrachten betreft gaat het om onderlinge contacten buiten de school en elkaar motiveren mee te doen. Dat was bij zijn aantreden de doelstelling van Cees en die haalt hij elk jaar opnieuw. Hulde.

Foto's in ons album via deze link:  https://kijkopdrimmelen.nl/albums/scholensportdag-made.html

Beelden bij dit artikel